Lyxrenovering av Karl XII-statyn inför 30 november!

Han lyckades också med konststycket att misslyckas i sina krig, med ekonomisk kris och extrem hungersnöd som följd. Karl XII var alltså inte en särskilt imponerande typ. Varför tar vi då upp det här? Jo, det är nämligen så att en nutida skara människor, som liksom Kalle har för vana att inte lyckas särskilt väl med sina tilltag, planerar att hålla gamla traditioner vid liv med en demonstration den 30 november, inget mindre än Karl XII: s dödsdag. Pajasarna är självklart Nationalsocialistisk Front (NSF).

Under det tidiga 1990-talet var nazisternas 30 november-demonstrationer och de antifascistiska motaktionerna kända för att urarta i kravaller när ungdomar från hela Stockholm åkte in till Kungsträdgården och den staty som finns uppställd där föreställande Karl XII, för att jaga bort nazisterna från stan. Men 30 novembers storhetstid är över, och numera brukar nazisternas mobiliseringar på sin höjd resultera i ett par hundra deltagare.

För att festa till det lite tjuvstartade vi i AFA-Stockholm 30 november-firandet med ett besök till statyn i Kungsträdgården där vi bestämde oss för att piffa upp gamle Kalle lite grann. Förutom ett antal färgbomber och lite sprejfärg besmyckades statyn med en fastklistrad löskuk, självklart färgad blå av det adliga blod som flyter genom den. Äntligen ser Kalle ut som den pajas han faktiskt var, en värdig representant för den svenska monarkin!

I en tid när våra rättigheter på arbetet urholkas allt mer och övervakningen av våra liv når nya höjder är det inte ett hyllande av den svenska kungamakten vi behöver. Det vi behöver är en offensiv kamp för mer solidaritet arbetare emellan, bättre villkor och högre löner! Varför inte börja med att dela ut de ca 50 miljoner kronor som utbetalas i bidrag till kungahuset varje år?

 

/Antifascistisk aktion Stockholm

https://twitter.com/afasthlm/