Tjuvstart på 8:e mars – pigföretag attackerade

Natten till 7:e mars attackerades bilar och lokaler tillhörande pigföretagen Home Maid och Cleaning Lady.

Under det senaste året har denna typ av bemanningsföretag ploppat upp som svampar ur jorden. Dessa bemanningsföretag, med namn som Hemfrid, Cleaninglady och Maid in Sweden, har specialiserat sig på hushållsnära tjänster och är det profiterande steget mellan rikemanshem och piga. Detta är en sektor som såväl fötts som vuxit sig fet sedan i somras, då den borgerliga regeringen införde det kvinnofientliga pigavdraget. Pigavdraget är en del av den omfördelning av resurser som borgarna satsar hårt på: ta från det vi äger tillsammans och ge till de rikaste få. Samtidigt som de skär ner på den offentliga sektorn ska de allra rikaste, de som har råd med barnflicka och städhjälp, få ett ekonomiskt stöd för det. Ett stöd som vi alla måste bidra till via skatten. Och detta kallar de en jämställdhetsåtgärd!

De “löser” ett jämställdhetsproblem med kapitalets intåg i hemmet, och som vanligt med kapitalismen så gynnar den endast ett fåtal. De sociala problemen mellan rik man och rik fru sopas under mattan, för arbetarkvinnan att ta hand om. Men vem städar hos pigan? Hon måste fortfarande bråka med gubben om disken och än en gång har kapitalet och patriarkatet samverkat för att göra det lättare för dem som har det lätt, och svårare för dem som har det svårt. Men vi är trötta på att slåss med varandra och vi vet att om vi vill bli av med kapitalismen och patriarkatet så måste vi slå mot dem båda samtidigt. För att lyckas måste vi stå enade, och vi vägrar tolerera dessa lycksökande nya företag som vill äta sig feta på arbetarklasskvinnors och papperslösas bekostnad.

Dessa kvinnofientliga profitörer har regeringens stöd uppifrån, men vi har stödet nerifrån och ännu är inte matchen slut. Ingen klasskamp utan kvinnokamp! Ingen kvinnokamp utan klasskamp! För en revolutionär kvinnokampsdag den 8:e mars.

 

/Antifascistisk aktion Stockholm

https://twitter.com/afasthlm/