AFA-Stockholm gör utmätning hos kronofogden

Samma kronofogde som snabbt brukar vara på plats när arbetande människor missat en telefonräkning eller när man varit sjuk från jobbet och inte klarar av att betala sina månadsutgifter. Då ska de minsann tvinga av en lönen så man får leva på existensminimum, eller så kommer de plingandes på dörren för att hämta in de få ”lyx”-produkter man lyckats spara ihop till, som till exempel ett playstation eller en tvättmaskin. Dessa metoder brukar kallas utpressning om utövaren åker motorcykel och har amerikanskklingande namn broderat på västen. Om man istället har kostym på sig och kommer från Kronofogden så kallas det utmätning.

Kapitalismen upphör aldrig att förvåna – kronofogden klarar inte av att hålla reda på sina egna räkenskaper och deras uppdragsgivare, bankerna, som livnär sig på att suga ut arbetarklassen på ockerräntor börjar nu också falla en efter en. De går i konkurs till höger och vänster. Vem är det som ska betala för detta? Jo, självklart samma människor som dessa institutioner hela tiden kör över och suger ut, nämligen arbetarklassen. Arbetarklassen ska nu gå in och via våra skattepengar betala för att hålla dessa institutioner vid liv. Vi ska helt enkelt hålla de vid liv samtidigt som vi varje dag dränks från deras skepp. AFA Stockholm uppmanar istället till att vi måste göra allt som står i vår makt, som klass, för att sänka det kapitalistiska skeppet. Istället för att vi i arbetarklassen hela tiden ska utmätas vänder vi nu på steken och börjar med en utmätning hos kronofogden.

Aktivister från AFA-Stockholm var onsdagen den 8/10 hemma hos rikskronofogden Eva Liedström Adler. Där utmätte vi en grästrimmer som kommer att auktioneras ut till högstbjudande.

För en kompromisslös kamp för socialism.

 

/Antifascistisk aktion Stockholm

https://twitter.com/afasthlm/