Konsert i London attackerades av polska nazister

Söndagen den 21 juni attackerades en utomhuskonsert i Marksfield Park i Tottenham, norra London, av en grupp högerextrema huliganer.

Gruppen kallar sig Zjednoczeni Emigranci (Förenade Invandrare) och består av individer knutna till den polska fasciströrelsen. Attacken skedde helt oprovocerat av ett 40 tal nazister beväpnade med bland annat bengaler och projektiler som kastades in i folkmassan på plats. En av besökarna vid spelningen knivskars också men skadorna blev lindriga och denne kunde lyckligtvis lämna sjukhuset redan igår, en dag efter händelsen. Fasciströrelsen är på frammarsch i hela Europa, den måste bemötas lokalt av aktivister som kan slå tillbaka varje försök till avancemang och internationellt genom solidaritet och gränsöverskridande samarbete i den antifascistiska rörelsen.

 
Vi i AFA Stockholm vill härmed uttala vårt stöd till de som attackerades i Tottenham och till de antifascister på plats som nu kommer att intensifiera sin kamp. No pasaran!

 

/Antifascistisk aktion Stockholm

https://twitter.com/afasthlm

http://www.vice.com/en_uk/read/fascists-attacked-a-music-festival-in-tottenham-on-saturday#ooid=9xdmFmbjpUDprMk0J5VfkIcU38Hkc5PP