AFA Stockholm: Insamlingen betalar rättegångskostnaden för 3 antifascister

Kampanjen Fria Kungsan 15 betalar rättegångskostnaden för tre av de antifascister som dömdes efter protesterna i Kungsträdgården mot nazistiska Svenskarnas Parti.

Kampanjen Fria Kungsan 15 levererar årets julklappar från alla oss som stöttat insamlingen. De tre första utbetalningarna går till de tre antifascister som valt att inte överklaga tingsrättens dom och därför kommer att bli först ut att inställa sig på anstalten nästa år. Dessa tre antifascister dömdes alla till 4 månaders fängelse och en sammanlagd rättegångskostnad på 92.500kr som insamlingen nu betalat.

Över 10 000 antirasister deltog i motståndet mot nazistmarschen i Kungsträdgården den 30 augusti i 2014. Säkerhetspolisen pekade ut 15 antifascister som man ansåg var drivande personer bakom upploppen och sammandrabbningen mot polisen och åklagaren valde att åtala dessa. 13 dömdes i tingsrätten till fängelse, sedan dess har en av de som friades fått sitt domslut överklagat till hovrätten av åklagaren tillsammans med en av de som dömdes till längst fängelsestraff.

Insamlingens mål är att betala av samtliga dömdas rättegångskostnader och skadestånd, i och med att vi nu uppnått detta delmål kan vi konstatera att solidaritetsarbetet fungerar. Vi är många som redan bidragit i stort eller smått, nu fortsätter insamlingen med full fart framåt och tillsammans bygger vi upp en ny summa till stöd för resterande kamrater som väntar på hovrättens dom, vars förhandlingar antas äga rum först tidigast under våren 2016. Vi ger oss inte fören alla har fått sina rättegångskostnader och skadestånd betalda!

Kampanjen Fria Kungsan 15 har en officiell Facebooksida där man kan följa kampanjens arbete med insamlingen till stöd för dom 13 dömda antifascisterna samt den frikända antifascisten som åklagaren valt att överklaga. Ni kan följa Kampanjens fortsatta arbete här: https://www.facebook.com/Fria-Kungsan-15-1658951601025993/?fref=ts

Antifascism är självförsvar – Tillsammans avväpnar vi repressionen!

 

/AFA Stockholm

https://twitter.com/afasthlm