AFA Jönköping: Patrik Nyman, från SVP till SMR

Arbetet med att stänga ner Svenskarnas Parti är nu över, dock är inte kampen mot fascismen slut. En av många nazister som var aktiva i det tidigare partiet är Patrik Nyman (som nämnts i en tidigare artikel) har nu börjat engagera sig i den mer uttalat nazistiska organisationen Svenska Motståndsrörelsen (Hybrisnamnet Nordiska Motståndsrörelsen används också).

Detta är inte ett enskillt exempel på hur fascister byter flagg, vi har tidigare sett organisationer så som Nationalsocialistisk Front till Folkfronten och senare till Svenskarnas Parti. Likt moderaternas “rebranding” till arbetarparti, så måste också den fascistiska rörelsen byta flaggor, spara ut håret, raka mustaschen och snöra av kängorna, eller till och med snöra på kängorna för att kunna försöka framstå som ett trovärdigt politiskt alternativ.

Trots att SMR hävdar att de endast tar emot puritana renlevnadsmänniskor, så verkar Patrik Nyman få vara med i gänget ändå. Kan det ha att göra med att deras lilla skara inte växer i snabb takt nog?

Patriks brottsliga karriär har inte stannat vid inbrott och narkotikaaffärer. I början på november 2015 så gjorde han ett attentat där han attackerade ett flyktingboende i Tranås. Patrik Nyman är ett sorgligt exempel på en person ur arbetarklassen som förletts in till att tjäna den organiserade fascismen.

Patrik, vi tar gärna emot ditt avsked av den fascistiska rörelsen till vår email (afa-jonkoping (a) riseup.net), bovarna i det här systemet är inte ensamkommande flyktingar, utan de som tjänar på klasssamhället.

Kampen står inte om “rasens” blod.

Som vi skrev i förra artikeln, det handlar om klass.

 

Patrik Nyman (860131-2435)
Burensköldsvägen 36 LGH 1102
595 32 Mjölby

 

/Antifascistisk aktion Jönköping