AFA Malmö: Fredrik Hellman – skvallernazisten

21:a november 2015 samlades, som somliga kanske minns, ungefär 40 nazister från Svenska Motståndsrörelsen (numera Nordiska Motståndsrörelsen) i Lund för att hålla en manifestation. Manifestationen i sig var ingen succé, men med tillresta aktivister från olika dela av landet fick de möjlighet att tillsammans med polisen gå en runda i stan genom regn och rusk. Vi har tidigare skrivit om denna händelse i en serie artiklar som går att läsa här på hemsidan. Vi valde då att publicera identiteter på och uppgifter om de nazister som deltagit vid tillfället.

Fredrik Hellman, 880515-3916

Av de som hörde av sig till oss i efterhand var särskilt en person särskilt mån om att inte stå uppskriven på vår hemsida: Fredrik Hellman. Han hörde i januari 2016 av sig till oss och bad om att bli bortplockad ur artikeln, och sa att han inte alls hade varit på plats i Lund 21:a november. Vidare, så skyllde han ifrån sig och menade han att ”missförståndet” troligen berodde på att hans kompis Kim hade lånat hans bil på falska grunder. Detta var något vi givetvis visste var lögn, eftersom både vittnesmål och fotografier från tillfället i fråga talade emot honom. Däremot så vet vi att även hans kompis Kim Göransson var på plats i Lund den dagen.

Hellman erbjöd sig sedan att ge oss information i utbyte mot att bli utskriven från artikeln. Informationen han gav oss handlade om hans kamrater från SMR (numera NMR, i kommunikationen nedan benämnt som Nordfront) och går att ta del av i bildspelet nedan. Anledningen till att Hellman fortfarande är uppskriven i artikelserien här på hemsidan är helt enkelt för att vi vet att han konsekvent ljög om sin aktivitet för oss, och för att han har bevisats fortfarande vara aktiv i NMR-sammanhang. Här väljer vi följaktligen också att dela med oss av kommunikationen som han tog initiativ till (klicka på bilderna för att göra dem större):

Många av de som han nämner är också publicerade på hemsidan i den tidigare nämnda artikelserien. Vi vill härmed passa på att tacka Fredrik för samarbetsviljan och beklaga Simon Lindberg, och övriga i ledarskiktet för NMR, över den olyckliga rekryteringen. Så här går det visst när nazister väljer att sänka kraven för sina medlemmar.

 

Fredrik Hellman
19880515-3916
Allégatan 37 LGH 1102
334 33 Anderstorp