AFA Malmö: Nazist arbetar på Malmöskola

1

Redan i våras skrev vi på vår hemsida om Wing Tsun-instruktören Per-Ola Mårtensson – han som vid sidan av sin kampsportsklubb även tränade medlemar i Nordiska Motståndsrörelsen (NMR). Efter vårat avslöjande blev Mårtensson konfronterad av sin förening för att han i föreningens lokaler övat upp våldsdömda nazister i bland annat knivanvändning. Till klubben erkände han då sitt nazistiska engagemang och de tog avstånd från honom och tvingade ut honom ur klubben.

 

Per-Ola Mårtensson, 19651005-4353. Lillgränd 2, 24565 Hjärup
Per-Ola Mårtensson,
19651005-4353.
Lillgränd 2,
24565 Hjärup

Mårtensson kunde där och då ha förstått att det finns konsekvenser för de som organiserar sig som nazister, och hade då kunnat ta möjligheten att ta avstånd från det engagemanget. Istället gick han in för att bli NMR i Skånes huvudtränare och tränar numera regelbundet nazister i våldsanvändning.

Nordiska Motståndsrörelsen är en nazistisk organisation som finns i Sverige, Norge och Finland. Grundaren heter Klas Lund och har ett gediget brottsregister bestående av bland annat dråp, väpnat rån och grovt vapenbrott. Organisationens medlemmar ligger bakom flera mordförsök och mord i hela Norden. Det senaste och mest uppmärksammade i Sverige är när Stockholmsavdelningen av NMR anföll en manifestation mot rasism i Stockholmsförorten Kärrtorp i december 2013. Efteråt dömdes uppåt 30 medlemmar av organisationen för sin delaktighet i attacken.

I september misshandlade en medlem av NMR:s finska avdelning en man till döds som ropat “bu” åt nazisterna vid ett torgmöte. Mordet hyllades på Nordiska Motståndsrörelsens hemsida och mördaren räknas bland nazisterna som en hjälte.

Men tillbaka till Per-Ola Mårtensson.

För närvarande arbetar Mårtensson som fritidspedagog i Malmö Stad. Skolan han arbetar på heter Lorensborgsskolan och ligger alldeles intill Malmö stadion. Där har han på förmiddagarna hand om en förskoleklass och på eftermiddagarna arbetar han på fritids. Malmö stad och berörda rektorer känner till att han är nazist och aktiv i NMR men har valt att inte ta upp frågan för vidare diskussion, då Mårtensson helt enkelt nekat.

Trots detta passade han på att lägga upp en text på Nordiska Motståndsrörelsens hemsida i somras (2016-07-27), med rubriken: “En lärare som nyligen engagerat sig i Nordiska motståndsrörelsen berättar”. I artikeln berättar han hur han hatar invandrare och hur han tycker att invandrare har förstört Sverige. Därför har han alltså gått med i en organisation som brinner för rasrenhet och vill utrota alla som organisationen inte räknar som “arier.”

För skolans, föräldrarnas och framförallt elevernas skull tänkte vi därför presentera lite bilder på vad Mårtensson har för sig när han inte arbetar som pedagog med inriktning på yngre barn.

 

3

På bilden ovan syns Mårtensson vid NMR:s årliga samkväm, årets nazist – eller som man själva kallar den “årets nordman”. Mårtensson agerar här domare när de andra nazisterna brottas. Till vänster om honom syns Christoffer Svärd.

 

4

Här syns Mårtensson när han i våras tränade nazister i hur man bäst skadar andra med påkar. Bredvid honom syns bla. Daniel Gerdås.

Vi i AFA Malmö tycker det är oaccebtablet att en aktiv nazist, som Per-Ola Mårtensson, arbetar med barn. Vi vänder oss därför till Malmö stad med en uppmaning att se över vilka sorters människor ni anställer. Som föräldrar vill vi inte att våra barn ska ta del av nazistinfluerad pedagogik.

Mårtensson går även ständigt beväpnad med en kniv i fickan – även till jobbet. Detta finner vi såklart ännu mer olämpligt. Knivar har helt enkelt lika lite som nazister att göra i närheten av barn och skolor.

Kontakta gärna Malmö stad och Lorensborgsskolan och säg vad du tycker om att dina barn kanske undervisas av en våldsam och aktiv nazist.

Rektor på Lorensborgsskolan är:
Jenny Zander
Hon nås lättast på 040-34 33 42 eller jenny.zander@malmo.se

Eller kontakta grundskoleförvaltningen på Malmö stad:
E-post: grundskola@malmo.se
Tel: 040-34 90 90

För mer information om Nordiska Motståndsrörelsen, se Svenska Motståndsrörelsen exponerad del 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7.

Finns du med i våra artiklar eller har varit aktiv i Nordiska Motståndsrörelsen och vill undvika vår framtida uppmärksamhet? Hör då av dig till oss! Du når oss via mail.

Tänk på att arbetsgivare, hyresvärdar och andra gärna gör en koll på internet innan de har någon kontakt med dig. Dina uppgifter kommer ligga uppe på vår hemsida tills att du hör av dig. Har du mer information om fascister i Skåne, eller vill du aktivera dig i kampen mot fascism? Tveka då inte över att kontakta oss! Mail: afa-malmo@riseup.net.