Alexander Syding demonstrerade med NMR

Alexander Syding är 31 år gammal och bor i en studentlägenhet i stadsdelen Flogsta i Uppsala. På fritiden tycker Alexander om att spela musik och att träna. Han tävlar och coachar andra i styrketävlingsformen Strongman.

Den 12/11 deltog Alexander i nazistiska Nordiska motståndsrörelsens (NMRs) demonstration i centrala Stockholm. Han var till skillnad från flera andra demonstranter öpppen med sitt deltagande på sina egna sociala medier, där han fick blandade reaktioner från sina följare.

Alexander omger sig med många kända ansikten i den högerextrema miljön. Han har tidigare deltagit vid aktiviteter anordnade av Nordisk ungdom (NU). Alexander kan ses poserande med tidigare SDUaren William Hahne och han ungås med våldsdömda personer ur det numera nedlagda Svenskarnas parti (SVP). Marcus Follin (“The Golden One”) är träningskamrat till Alexander. Marcus driver en Youtubekanal och har bland annat deltagit i NMRs webbradioprogram Radio Nordfront.

Alexander1
Alexander Syding, klädd i t-shirt från Nordisk Ungdom

 

Alexander&Fredrik
Alexander Syding och Fredrik Hagberg (Nordisk Ungdom)

Både Alexander och Marcus är skribenter på den identitära sajten Motpol. Motpol grundades av numera nedlagda Nordiska förbundet. NF drev förutom Motpol förlaget Arktos, forumet Nordisk och hemsidan Metapedia.

Alexander och Marcus tränar i en lokal som förvaltas av Norrlands studentnation. Lokalen ligger på Studentvägen 24 i Uppsala. Mattias Söder, som är skriven på samma adress som Marcus, brukar också delta på träningarna. Mattias har även han högerextrema åsikter.

AlexanderMarcusMattias
från vänster, Alexander Syding, Marcus Follin, Mattias Söder

Mattias
Mattias Söder spelar i det amerikanska fotbollslaget Uppsala 86ers

Alexander Syding
19851012-6975
Flogstavägen 33F lgh 1002
752 73 Uppsala

Marcus Follin
19890731-0596
Götgatan 24A lgh 1103
752 22 Uppsala

Mattias Erik Söder
19880814-1496
Götgatan 24A lgh 1103
752 22 Uppsala

Har du information om fascister i Uppsala med omnejd, tveka inte! Kontakta oss via mail: [email protected]

/ AFA Uppsala

twitter.com/afauppsala