AFA Stockholm: Lättlurade odinsoldater försvarade offentligt konstverk i onödan

Det har under den gångna veckan florerat ett falskt rykte med “Flashback” som källa, som gör gällande att vi i AFA Stockholm skulle planerat att riva statyn över Karl XII i Kungsträdgården. Detta är naturligtvis inte sant och otroligt nog fick detta märkliga påhitt nyhetsutrymme hos Metro. Det märkligaste av allt är nog att ett antal anhängare från fascistiska Soldiers of Odin (SoO) under lördagen var på plats i Kungsträdgården för att agera “vaktstyrka” och skydda statyn mot demolerande antifascister.

AFA Stockholm har i dagsläget två officiella nyhetskanaler, det är nätverkets hemsida samt vår twitter . Att vi skulle bestämma oss för att lägga tid och energi på att riva en staty är humoristiskt i sig, men att nazisterna tog detta falska rykte på allvar och begav sig till Kungsan för att skydda statyn är rentav hysteriskt kul. Det vittnar om hur korkade dessa människor faktiskt är, men det avslöjar också något om deras fantasifulla självbild. Till er Odinsoldater som dök upp i Kungsan vill vi härmed låta hälsa detta: 1. Skulle vi vilja demolera en staty så skulle vi inte gå ut med dessa planer i förväg, särskilt inte via Fashback. 2. Skulle vi vilja demolera en staty och ni ställde er i vägen skulle vi käka upp er fullständigt.  3. Ni är en skam för allt ni säger er kämpa för, till och med Karl XII ser ner på er.

Till alla uppretade fascister som fått sin nattsömn rubbad kan vi också meddela att statyn kommer att få stå kvar i Kungsan. Er favoritstaty har dessutom visat sig vara användbar även för antifascistiska syften, senast 2015 då Karl XII användes som avrättningsvagga för Svenskarnas Parti (SvP) när deras organisation gick i graven.

 

Relaterad länk: Metro 

 

/Antifascistisk aktion Stockholm