AFA Helsingborg: Gustaf Malmlöf & Hampus Broomén – nya i NMR

I näste3 har två nya personer valt att organisera sig. Gustaf Malmlöf är aktiv medlem i Nordiska motståndsrörelsen medan hans vän Hampus Broomén fortfarande bara räknas som sympatisör. De två vännerna har tillsammans kört runt i norra Skåne och delat flygblad.

Gustaf Malmlöf på 1 maj 2009 i Helsingborg.

Gustaf Malmlöf har en bakgrund i den högerextrema rörelsen då han var aktiv i Helsingborgskampanjen innan de självdog 2010. Här syns han på Fria Nationalister Skånes manifestation på 1 maj 2009 i Helsingborg.

Gustaf aktiverade sig i början av sommaren 2017 och syns på de flesta aktiviteter Näste3 anordnar. Han deltog bland annat på NMRs blixtdemonstration i Norge och på Nordendagarna.

Gustaf Malmlöf är sedan tidigare dömd för rattfylla.

Ett tag efter att han aktiverat sig i Nordiska motståndsrörelsen tog han med sin kompis Hampus Broomén. Hampus har ingen tidigare bakgrund i den högerextrema rörelsen men har ett desto större brottsregister. De senaste åren är han bland annat dömd för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott, ofredande, egenmäktigt förfarande, olaga hot, ofredande m.m Han är upprepade gånger dömd för att ha misshandlat och hotat sin flickvän. De senaste 5 åren har han vid inte mindre än fem tillfällen dömts till fängelse där det längsta straffet var 9 månader för misshandel, olaga hot och skadegörelse.

Flygbladsutdelning 21 augusti

Gustaf som har umgåtts med Hampus i många år har omöjligt missat att hans vän upprepade gånger har suttit i fängelse för misshandel av sin flickvän. Gustaf har fortfarande inte haft några problem att låta honom aktivera sig i Nordiska motståndsrörelsen.

Från B 4196-13:

XXX har berättat att Hampus Broomén kom fram till henne när hon var ute med sin hund. När hon uppmanade Hampus Broomén att hålla sig undan blev han arg och sparkade henne i magen så att hon föll omkull.

XXX har berättat att händelsen ägde rum i hennes bostad, att Hampus Broomén var arg på henne för att hon kom hem för sent från ett möte och att han därför misshandlade henne genom att sparka och slå henne, varvid skadorna i form av blåmärke och svullnad uppkom på hennes ena lår.

Från B 5834-12:

Hampus Broomén har angett följande inställning. Han erkänner att han knuffat XXX men förnekar att han utdelat sparkar och slag mot henne. Han är osäker på om han tryckt ner henne i marken.

Han har även vid flera tillfällen misshandlat släktingar till samma kvinna han hade ett förhållande med och i omgångar bodde tillsammans med.

2015 blev Hampus Broomén knivhuggen i bålen efter att ha försökt driva in en knarkskuld tillsammans med Joakim Öhman som ett kort tag var administratör för Soldiers of Odin Helsingborgs facebook-grupp.

Hampus Broomen till vänster och Gustaf Malmlöf till höger.

Gustaf Malmlöf  19860718-4010
Sorteraregatan 8
267 77 Ekeby

Rattfylleri – Helsingborgs åklagarekammare AM50882-13

Hampus Broomén 19880603-4115
Hökvägen 12 C lgh 1301
284 36 Perstorp

B 5110-11 Helsingborg TR, misshandel, olaga hot, skadegörelse. 9 månaders fängelse.
B 5834-12 Helsingborg TR, misshandel, olaga hot, häleri, skadegörelse, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd. 1 månads fängelse.
B 7026-12 Helsingborg TR, olaga hot, ofredande. 1 månads fängelse.
B 4196-13 Helsingborg TR, misshandel, olaga hot, hemfridsbrott, ofredande, egenmäktigt förfarande. 4 månaders fängelse.
B 5698-15 Helsingborgs TR, häleri, olovlig körning. Skyddstillsyn med 40 timmars samhällstjänst.