AFA Uppsala: NMR Uppland del 2 – doktoranden

English below

Medlemmarna i NMRs “kampgrupp” 106 bor i Uppland. Vi har tidigre skrivit om två medlemmar i gruppen från Tierp norr om Uppsala. Denna gång flyttar vi fokus söderut.

Susanna Kärkkäinen bor i Rimbo, ett samhälle som ligger mellan Uppsala och Norrtälje. Hon pendlar till sitt jobb som doktorand vid institutionen för organisk kemi på Uppsala universitet. Hennes arbetsplats finns på Biomedicinskt centrum, BMC.

Susanna vid en av NMRs flygbladsutdelningar

Susanna har deltagit i ett flertal av NMRs aktiviteter det senaste året. Bland annat har hon setts på olika demonstrationer, till exempel den 6 december 2016 i Helsingfors, Finland och demonstrationen den 1 maj i Falun i år. Susanna var även med när medlemmar i NMR reste till Tyskland den 18 augusti för att delta i den årliga manifestationen på Rudolf Hess dödsdag. Rudolf Hess var en tysk nazistisk politiker som dömdes till livstids fängelse vid Nürnbergrättegångarna 1945-46. Hess tog sitt liv i fängelset den 17 augusti 1987. Utöver detta har Susanna deltagit i flygbladsutdelningar med NMR i Uppsala med omejd.

Susanna på NMRs demonstration i Falun 1/5 2017

Susanna har köpt NMRs handbok för aktivister, samt 700 flygblad från Nordfronts webshop.

Because we know Susanna works in an academic institution, where researchers and students of other nationalities may be involved, we choose to publish an English translation of this article.
Susanna Kärkkäinen lives in Rimbo, a town located between Uppsala and Norrtälje. From here, she commutes to Uppsala University, where she is currently undergoing research training in organic chemistry at Uppsala Biomedical Centre (BMC).
Susanna has participated in several activities organized by NMR this past year. She participated in a demonstration in Helsinki, Finland, on the 6th of December in 2016, as well as the demonstration in Falun on the 1st of May this year. She also traveled to Germany on the 18th of August to participate in the annual manifestation in remembrance of Rudolf Hess, who was a German nazi poltician sentenced in the Nuremberg Trials. In addition to this, Susanna has been active in spreading propaganda for NMR in Uppsala and its surrounding areas.
Susanna has also been found in customer records from Nordfront, where we found that she has purchased the manual for NMR-activists and 700 flyers for the organization.

Susanna Vilhelmiina Kärkkäinen
19830822-9189
Rånäsvägen 3 F lgh 1201
762 61 Rimbo

Har du mer information om Susanna, eller någon annan nazist i Uppland, tveka inte att kontakta AFA Uppsala. Har du information om nazister, vill ansöka till en befintlig AFA- grupp, eller vill du starta en egen grupp? Kontakta AFA.

Om du vill lämna den nazistiska rörelsen så finns information hur du går tillväga här.

Antifascism är alltid självförsvar!