AFA Research: Linda Nilsson – Förskolelärare i Sundsvall aktiv nazist

Linda Nilsson? 19900102-1626?
Linda Nilsson 19900102-1626

Linda Nilsson (19900102-1626) bor i Sundsvall och är en del den likaså sundsvallsbaserade kampgruppen 403. Även Daniel Djordjevic Gabrielsson (19990306-0136) står skriven på samma adress som Linda. Daniel, som även han är en aktiv nazist i kampgrupp 403, skrev om sig efter att han i höstas i samband med demonstrationen i Göteborg blev uthängd på antifa.se.

AFA kontaktade den förskola och den arbetsgivare som Linda var anställd hos. Detta resulterade i att hon fick lämna arbetet med omedelbar verkan. Linda jobbade med barn som var mellan 3-6 år gamla på en förskola i Sundsvallsområdet. Linda har de senaste åren närmat sig den fascistiska miljön och har sedan en tid tillbaka nattetid delat propaganda för Nordiska motståndsrörelsen (NMR).  Utöver detta är Linda aktiv i nazistiska kretsar på nätet tillsammans med resterande medlemmar inom NMR.

Linda Nilsson 19900102-1626
Affärsgatan 16 M lgh 1001
862 31 Kvissleby

Med tanke på att varken chef, arbetskamrater eller föräldrar till de barn hon tar hand om på dagarna inte skulle kräva något annat än hennes avgång är det inte oväntat att hon inte varit öppen med sitt engagemang på sin arbetsplats. Det är oacceptabelt att en aktiv nazist tillåts arbeta med barn och unga. Likt hennes nazistkompis och föredetta praktiserande fritidspedagog Peter Sjögren (19830629-7873) som även han avskedades innan sommaren så avskedades Linda Nilsson så fort informationen om hennes nazistiska engagemang nådde fram.

Känner du dig träffad av vår artikel – eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet – så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare: Angående avhopp från den nationella rörelsen.

AFA vill med denna artikel informera allmänheten om Lindas nazistiska engagemang och dess konsekvenser.
Känner du till Linda personligen, eller ser du henne i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Västernorrland eller kringliggande län? Tveka då inte att kontakta oss!

Mail: [email protected]