AFA Helsingborg: Fylle-Nationalisterna i Skåne

Nationalister i Skåne gänget

Emellanåt dyker det upp nya initiativ som försöker organisera folk inom extremhögern, oftast brukar de sluta med magplask.

Nationalister i Skåne är en grupp på VK där en grupp människor, ledda av Johanna Kärrman 19940625-8682 och Ralf Hjälte 19661117-3912. Johanna som har en bakgrund i Centerpartiet gjorde förra året en helomvändning och istället började närma sig Sverigedemokraterna och hängde upp sig på invandringsfråga.

Förra året så arrangerade man ett par träffar, alla där alkohol verkar ha en väldigt central punkt. Man har turat och träffats på pubar i Danmark för att dricka öl.

Den 20 januari hade man bestämt sig för att träffas i Helsingborg och bjudit in dansken Tania Groth från rasistiska grupperingen For Frihed i Danmark. Tania umgås en hel del med andra svenska rasister. Mötet som skulle börja klockan 18 föregicks av att en del av deltagarna började med en tura och mött upp en del danskar som är aktiva i For Frihed. Efter ha pratat om hur mycket sprit de skulle ta med sig till mötet så vinglade man till mötet. På plats var två av deltagarna, Jonas Persson och nazisten Dan Park, så fulla att några andra deltagare vände i dörren. Det hindrade inte dem från att hålla mötet, som nog mer får räknas som en fest än ett möte. Bland de danska deltagarna på plats var Tania Groth, Freddie Nygaard Larsen och Helle Christiansen, alla aktiva i For Frihed (tidigare Pegida). Bland de svenska deltagarna syntes bl.a. Bergkvarabuss chauffören Stefan Viljehammar, chauffören som enligt Bergkvarabuss inte alls är nazist utan bara körde NMR till Göteborg.

Ledarna i Nationalister i Skåne:
Johanna Kärrman 19940625-8682
Solgatan 27 C lgh 1003
212 20 Malmö

Ralf Hjälte 19661117-3912
Närlundavägen 17 lgh 1807
252 75 Helsingborg

Känner du dig träffad av vår artikel – eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet – så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare: Information till avhoppare.

Har du annan information om fascistisk aktivitet i Skåne län? Tveka då inte att kontakta oss!

Mail: [email protected]