AFA Stockholm: Pysselnazisten Hanna Berglund

Vi fortsätter vår serie med nazister inom Näste1 i Nordiska motståndsrörelsen.

Turen har kommit till Hanna Berglund 19970825-8109. Hanna är en aktiv nazist som aktivt deltar i Nordiska motståndsrörelsens propagandaspridningar. Hanna som först var engagerad ett kort tag i Nordisk Ungdom, sen engagerade hon sig i Nordiska motståndsrörelsen tillsammans med sin dåvarande pojkvän som numera inte längre är aktiv. Medan dåvarande pojkvännen lämnade så fortsatte Hanna vara aktiv. 

Hanna Berglund i Uppsala i augusti 2017.

Hanna som bor med sina föräldrar kommer dock inte riktigt överens med varken sina föräldrar eller sin syster. Systern som har en helt annan politisk åsikt än Hanna fick inte komma på Hannas student och då valde familjen att helt enkelt inte fira hennes student och Hanna fick sitta i parken helt ensam vilket hon beklagade sig till alla som ville höra.

Hanna har varit aktiv i Nordiska motståndsrörelsen sen åtminstone 2016 och deltog på organisationens demonstration i Stockholm 12 november 2016. Hon har även deltagit på NMRs 1 maj demonstration i Falun och demonstrationen i Göteborg 30 september. 

Hanna Berglund i Jönköping 24 februari 2018.

 

Senast i helgen deltog hon på den omfattande flygbladsutdelningen i Jönköping, hon syns i en video som Näste1 lagt upp när en annan aktivist blir visiterad.

Hanna som använder sig av smeknamnet “Tunnis” på de flesta olika sociala medier, förutom Tinder där hon använder sig av Sigrid, gillar och pyssla och gärna inkludera hakkors eller NMRs logga på allt möjligt hon pysslar med. Hanna har en bakgrund inom scoutrörelsen. Hanna har tidigare studerat Naturbruksprogrammet på Vackstanäsgymnasiet i Södertälje.

 

 

 

 

AFA Stockholm vill med denna artikel informera allmänheten om Hanna Berglunds nazistiska engagemang. Känner du till Hanna personligen, eller ser du henne i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Stockholm och närområdet? Tveka då inte att kontakta oss! Om du vill lämna den nazistiska rörelsen så finns information hur du går tillväga här.

Mail: [email protected]

Följ oss på twitter 

/AFA Stockholm