AFA Jönköping: Den nyttiga idioten Hampus Maijala

Hampus Maijala har under dom senaste månaderna deltagit i flera aktiviteter arrangerade av Nordiska Motståndsrörelsen (näste 7). Han har dels deltagit i aktiviteter så som flygbladsutdelningar och kampsportsträningar. Men viktigast av allt så har han varit en duktig nazist och skjutsat runt sina kamrater, bokat lokal för “kampsportsträningar” m.m. Allt arrangerat av näste 7. Vi kommer här komma med några exempel på dom aktiviteter Hampus deltagit och bidrgait till.

 

Den 6 Januari höll NMR en flygbladsutdelning i Lund. Då NMR inte kan hålla gatorna i Lund utan understöd ifrån andra delar av landet så deltog givetvis utomstående näste 7. För att komma ner till Skåne så tog Hampus mamma Anette Maijalas bil. I Anettes röda volvo med registreringsskylt UET 110 reste näste 7 den cirka 3 timmar långa bilresan ner till Lund för att dela ut lite flygblad tillsammans.

Den 3 februari tidigare i år hyrde Hampus “Spegelsalen” på Norrgårdshallen i Vetlanda för att träna kampsport tillsammans med sina kamrater i näste 7. När Hampus bokade lokalen uppgav han att kampsportsträningen
i själva verket var ett “yoga-pass”.

Den 17 februari bokade Hampus ytterligare en lokal i Vetlandatrakten, nämligen Vittaryds förskolas gymnastiksal och även denna gång användes lokalen av näste 7 för att träna kampsport.

Vi vänder oss nu till Hampus kamrater, och ber dessa att tänka på att även de ibland kan offra sig när det gäller att hyra lokaler och fixa färdmedel, vi vill ju inte att Hampus ska “bränna ut sig” på grund av sin aktivism inom NMR.

Vi vill med denna artikel också vända oss till dom föreningar, skolor m.m som hyr ut sina lokaler, på att vara uppmärksamma vilka som egentligen hyr era lokaler, och vad den egentliga avsikten med visstelsen kan vara. Att ge fascistiska organisationer möjlighet att existera och verka kommer alltid att ge dessa rörelser utrymme att andas och växa. Det är allas ansvar att mota NMR i grind genom att ta dessa möjligheter ifrån organisationen.

Information om Hampus Maijala
19930419-6034
072-733 95 13
Skogsstigen 7 A
574 96 Vetlanda

Känner du till Hampus personligen, eller ser du honom i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Jönköping och närområdet? Tveka då inte att kontakta oss! Om du vill lämna den nazistiska rörelsen så finns information hur du går tillväga här.

Mail: [email protected]

Följ oss på twitter 

/AFA Jönköping