AFA Stockholm: Vi hänger ut juridikstuderande nazisten Viktor Kjörk vid Stockholms Universitet

Viktor Kjörk (19930514-4637) är en nazist som varit aktiv i Stockholm sedan åtminstone 2016. Viktor har slutit upp vid aktiviteter arrangerade av både Nordisk Ungdom (NU) och Nordiska motståndsrörelsen (NMR).

Viktor är uppvuxen i Göteborg i en frikyrklig familj men bor numera i Solna kommun i Stockholm där han kombinerar sitt nazistiska engagemang med juridikstudier på Stockholm universitet. Viktor har deltagit vid ett antal nazistiska arrangemang. Han har bland annat deltagit under alla NMRs större demonstrationer som varit öppna för sympatisörer och som genomförts sedan hösten 2016. Han deltog dessutom vid NUs attack vid Mynttorget i Stockholm mot sittstrejken för unga ensamkommande flyktingars rättigheter.

Viktor Kjörk under NMRs demonstration i Stockholm 2016-11-12

Viktor Kjörk under NMRs demonstration i Falun 2017-05-05

Viktor Kjörk under NUs attack i Stockholm 2017-05-07

Viktor Kjörk under NMRs demonstration i Göteborg 2017-09-31

Viktor Kjörk under NMRs demonstration i Tammersfors 2017-10-11

Förutom att han deltagit vid nazistiska arrangemang är han även aktiv på nätforumet Flashback där han går under pseudonymen “sm910dif”. Där har han sedan i slutet på september 2017 varit moderator i tråden “Nationalsocialism, fascism och nationalism”. Viktor har dessutom genom Flashback erbjudit juridisk hjälp till nazister vilket intresserat NMR som efter ett tag kontaktade honom. Han har sedan dess medverkat som “Flachback-viktor” i två av NMRs podcasts vid ett flertal tillfällen. Med tiden har han fått fler och fler uppgifter. Viktor var tex handplockad som en av få åhörare att vara med under NMRs rättegång i Finland i slutet av oktober förra året inför att organisationen skulle förbjudas. Dessutom verkar han ha varit delaktig i en del dokument som skrivits.

      

Viktor Kjörk på plats under NMRs rättegång i Finland 2017-10-26

I ett av avsnitten berättar Viktor att han är väl medveten om att hans framtidsutsikter inom juridiken är så gott som förstörd om informationen om hans engagemang skulle komma ut offentligt. Vi vet att hans nazistiska aktiviteter har gått många förbi eftersom att han inte pratar om det öppet. Vi i AFA Stockholm beslöt oss därför att sätta upp 50 stycken afficher vid Stockholms Universitet med information om Viktor Kjörks nazistiska förehavanden och hans nazistiska engagemang.

      

AFA Stockholms informationsblad om Viktor Kjörks nazistiska engagemang som sattes upp vid Stockholms Universitet

Viktor Kjörk
19930514-4637
Lostigen 26 lgh 1002
170 75 Solna

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare: Information till avhoppare.

AFA Stockholm vill med denna artikel informera allmänheten om Viktor Kjörks engagemang inom den fascistiska rörelsen. Känner du till Viktor personligen, eller ser du han i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Stockholm? Tveka då inte att kontakta oss!

Mail: [email protected]

Följ oss på vårt aktiva twitterkonto så att du inte missar våra nyheter.

/AFA Stockholm