AFA Göteborg: Nazisterna vid Syndikalisternas första maj-tåg i Göteborg

Förra året försökte youtube-nazisten “Ulven”, som tidigare trakasserat West Pride-besökare, provocera fram bråk vid Kommunistiska partiets första maj-tåg i Göteborg och i år valde han istället att visa upp sitt fula tryne vid Syndikalisternas tåg. Iförd en t-shirt med Franco-tryck och “uppbackad” av de välkända våldsverkarna tillika NMR-aktivisterna Alexander Nystrand och Mikael Henriksson stod “Ulven” där Nordhemsgatan möter Första Långgatan och gormade när demonstrationståget passerade.

Alexander Nystrand.

Alexander Nystrand (19911007-5273) är dömd för attacken mot en antirasistisk demonstration i Kärrtorp 2013 och var också misstänkt för ett mordförsök i Hökarängen. Alexander figurerade även i den uppmärksammade förundersökningen kring den serie bombdåd som utfördes i Göteborgsområdet under 2016 som sedemera ledde till långa fängelsestraff för de tre NMR-aktivisterna Anton Thulin, Jimmy Jonasson och Viktor Melin.

Mikael Henriksson.

Mikael Henriksson (19770119-4990) har ett långt förflutet i Göteborgs nazirörelse och är dömd för ett antal grova våldsbrott och vapenbrott, bland annat i samband med en missriktad hämndaktion efter att nazister konfronterats i Göteborg och ett antal aktivister i Göteborgs Fria Nationalister (GFN) valde att oprovocerat attackera och grovt misshandla ett antal konsertbesökare utanför och runt Musikens Hus och Stigbergstorget 2005.

Både Nystrand och Henriksson är idag aktiva i Nordiska motståndsrörelsen.

Hotet från nynazister med en väldokumenterad historia av attacker mot antirasistiska demonstrationer och slumpmässigt valda offer får aldrig stå obesvarat. Vi varken glömmer eller förlåter någonsin mordet på syndikalisten Björn Söderberg eller den spanska fascistdiktaturens brott!

Känner du någon av personerna i vår artikel, vill du komma med tips eller dela med dig av annan information? Hör då gärna av dig till oss! Har du annan information om fascister i Västra götaland, eller vill aktivera dig i kampen mot fascism? Tveka då inte att kontakta oss!

Mail: [email protected]