AFA Malmö: Nordiska motståndsrörelsens aktivister i Trelleborg del 1 – Mick Lundberg, den drogliberala nazisten med ett tredje öga!

Under det senaste året har skånsk media rapporterat om en ökad nazistisk närvaro i Trelleborg. Det stämmer även överens när vi tittar på sammanställd statistik över NMRs rapporteringar kring aktivitet i Trelleborgs kommun.

Dock är det viktigt att nämna i sammanhanget att nazister anser att enstaka klistermärken uppsatta är en aktivitet och rapporterar om detta. Det är den enda form av ”kamp” som nazister i Trelleborg har kapacitet till att bedriva. När de väl försökt sig på att göra något annat än just basaktivism som till exempel på Trelleborg Pride förra året så har de fått lägga benen på ryggen. Det efter att ha blivit konfronterade av demonstrationsdeltagare som uppmärksammat dem stryka omkring på samlingsplatsen. Samtliga nazister fick då lämna platsen med eskort av polis och senare även eskorterade till deras bilar.

 

Först ut på tur har vi aktivisten Mick Lundberg. Mick har sedan i slutet av 2016 och i början på 2017 dykt upp frekvent på olika tillställningar med Nordiska motståndsrörelsen. Han deltar ofta på propagandaspridningar i Trelleborg och även andra interna aktiviteter men är också aktiv på nationell nivå då han senast noterades i Göteborg på NMRs demonstration i september 2017 bärandes en skylt med texten ”folkförrädare”.

 

 

Mick André Lundberg

19881006-3993

Portgränd 20 LGH 1104

231 63 Trelleborg

 

 

Mick Lundberg deltar på en studiecirkel med andra kända nazister från Skåne i januari 2017

 

 

Här syns Mick delta på en flygbladsutdelning i Höllviken den 1 december 2017. På aktivieten deltog andra nazister anslutna till näste 3 som tex Kenneth Malmqvist som vi tidigare skrivit om.

 

 

Mick Lundberg deltar på NMRs våldsamma demonstration 30 september i Göteborg 2017

 

Mick har ett gediget belastningsregister med hela sju avsnitt med start från 2005. En röd tråd som genomsyrar Micks brottsaktiva liv är drogrelaterade brott. Redan 2008 tog det avstamp när Mick dömdes av city åklagarkammaren i Stockholm för narkotikabrott (AM-122201-08-1). Sedan följer ett mönster av drogrelaterade domar:

2009: Narkotikabrott (ringa) x2, Malmö Åklagarkammare (AM-198992-08-1)

2009: Narkotikabrott, Malmö Åklagarkammare (AM-61710-09-1)

2010: Narkotikabrott, Ystad TR (B 786/10) Påföljd: Skyddstillsyn

2012: Narkotikabrott, Narkotikasmuggling vid tre tillfällen. Göteborg TR (B274/12) Påföljd: Fängelse 1 år och 8 månader.

2016: Narkotikabrott (ringa), Malmö åklagarkammare (AM-173937-15-1)

Mick står i nuläget åtalad i Ystad Tingsrätt i två olika mål som berör narkotikabrott. Enligt den första stämningsansökan som lämnades in 9 februari i år så är Mick i detta fall misstänkt för två fall av narkotikabrott (Ystad TR B423-18). I stämningsansökan går det att läsa följande:

1. Narkotikabrott: Mick Lundberg har olovligen innehaft 93,4 gram cannabisharts och 150 gram cannabis, som är narkotika. Det hände den 7 december 2016 i hans bostad på Portgränd 20, Trelleborg, Trelleborgs kommun.

2. Narkotikabrott: Mick Lundberg har olovligen framställt 101 gram cannabis och 960 mg DMT, som är narkotika och som varit avsedd för missbruk. Det hände fram till den 7 december 2016 i hans bostad på Portgränd 20, Trelleborg, Trelleborgs kommun.

I förundersökningsprotokollet går det att läsa att Mick tillsammans med en kamrat blir kontrollerad av polis när de går ut från Micks lägenhet. I samband med kontrollen så uppvisar de bägge tydliga tecken på narkotikapåverkan. Beslut om husrannsakan görs av polisen på plats och vid husrannsakan så påträffas det en odling med cannabis i Micks garderob.

 

Bild från förundersökningsprotokollet som visar Micks odling i sin garderob. Polisen har felvänt bilderna från husransakan.

 

En del av Micks utrustning till tillverkning av cannabis, också felvänt.

 

I den andra stämningsansökan som är inlämnad den 30 april i år är Mick åtalad för ytterligare ett narkotikabrott. (Ystad TR B423-18)
I stämningsansökan går det att läsa följande:

”Mick Lundberg har olovligen innehaft 8,43 gram cannabis, 66,6 gram cannabisharts och 0,78 gram MDMA, som allt är narkotika. Det hände den 31 januari 2018 på Portgränd 20, Trelleborg, Trelleborgs kommun. Mick Lundberg begick gärningen med uppsåt.”

Enligt personutredningen som gjorts av Frivården i Ystad i samband med åtalen så framgår det att Mick sedan september 2017 är arbetslös och inskriven på arbetsförmedlingen. Han försörjer sig på aktivitetsstöd från Försäkringskassan som löper fram till 23 augusti 2018. Det går även att läsa i yttrandet om Micks inställning kring droger:

”…Lundberg uttalar att han genom sitt narkotikaberoende framförallt skadar sig själv. Lundberg har mycket liberala värderingar kring narkotika”.

I ett av de aktuella åtalen är Mick åtalad för innehav av drogen DMT vilket går att läsa om i samma personutredning:

”… DMT kan vid korrekt intag vara mycket intensiv och ge starka upplevelser så som hallucinationer, stark rädsla eller stark eufori. Lundberg berättar att det är en ”ganska cool upplevelse”  och det får Lundberg att bli lugn”.

Mick vidareutvecklar sedan sitt resonemang kring DMT i polisförhör:

”På frågan vad som händer med Mick när han röker DMT, uppgav Mick att det öppnar upp hans tredje öga.”

Rättegången i Ystad tingsrätt förväntas hållas inom snar framtid.

Vi vill med denna artikel göra allmänheten uppmärksamma på vilka individer som är organiserade i Nordiska Motståndsrörelsen i Trelleborg. Detta är del 1 av en artikelserie i flera delar som vi kommer publicera med jämna mellanrum framöver. Är du orolig för att bli exponerad i den här artikelserien? Hör då av dig till oss! Vi i AFA Malmö kommer att återkomma med del 2 i denna artikelserie om Nordiska motståndsrörelsens aktivister i Trelleborg inom kort.

 

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet så är det bara att höra av sig till oss på vår mejl. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare.
AFA vill med denna artikel informera allmänheten om Mick Lundberg nazistiska engagemang. Känner du Mick personligen, eller ser du han i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Trelleborg eller Skåne? Tveka då inte att kontakta oss!

Mail: afa-malmo@riseup.net