Elin Reinhardt – Måltidsbiträde från Kungälv

Vi fortsätter informera om aktiva nazister i Näste 2. Elin Reinhardt är en aktiv medlem i kampgrupp 206 (Kungälv) i Nordiska Motståndsrörelsen. Elin deltar på flygbladsutdelningar, månadsmöten och demonstrationer och är programledare på NMRs radiopoddar “Radio Regeringen” och “Radio Kungälv”.

Elin Alexandra Reinhardt (880427-5009)
Tvetgatan 233 lgh 1002
442 33 Kungälv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elin på demonstration i Ludvika 1 maj.

Radio Regeringen drivs av Elin och Therese Lundkvist (900702-3485) och beskrivs på Nordfront.se: “Radio Regeringen är ett trevligt och lättsamt nationalsocialistiskt, kvinnligt radioprogram, som marknadsförs som ‘nationalsocialistisk mysradio’. De tar upp nationalsocialistiska frågor och nyheter ur ett mer lättsamt, mjukt och kvinnligt perspektiv”. De lyfter bland annat upp det nazistiska citatet “Vi måste säkra existensen för vårt folk och en framtid för våra vita barn”.

Radio Kungälv håller Elin i tillsammans med valkandidaterna Fredrik Vejdeland (781003-8237) och Peter Albinsson (770604-4950). Podcasten fokuserar på nyheter och valet i Kungälv och diskuterar framförallt nazistisk ideologi, invandring och hur utsatta de anser sig vara på grund av att de är nazister.

Elin arbetar på heltid som måltidsbiträde på Glöstorpshöjdens äldreboende i Tuve där hon är tillsvidareanställd sedan 2013. Dit brukade hon åka med sin vita Derbi moped (OXW 527) som är skriven på Elins pappa, Jimmie Reinhardt.

Glöstorpshöjdens äldreboende är ett av Göteborgs Stads äldreboenden och i medarbetarpolicyn står bland annat att “vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och principen om alla människors lika värde”.

NMR är en öppet nationalsocialistisk organisation med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. De styrs från Sverige, där ledarna för organisationen är bosatta, och hör till den militanta grenen av den svenska rasideologiska miljön. De har de senaste femton åren gjort sig kända för flertalet våldsamma attentat och attacker, exempelvis attacken mot en antirasistisk manifestation i Kärrtorp 2013 och tre attentat med sprängmedel i Göteborg under vintern 2016 och 2017. Då Elin är aktiv i organisationen kan hon omöjligt arbeta för människors lika värde då hon sympatiserar med deras nazistiska ideologi.


Elin delar ut flygblad i Kungälv.

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till vår mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: (https://antifa.se/information-till-avhoppare/).

AFA vill med den här artikeln informera allmänheten om Elin Reinhardts nazistiska engagemang. Känner du Elin personligen, eller ser du henne i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Västra Götaland? Tveka då inte att kontakta oss.

afa-goteborg@riseup.net

//Antifascistisk Aktion Göteborg