AFA Malmö: Nordiska Motståndsrörelsens aktivister i Trelleborg del 3 – Dennis Andersson.

AFA Malmös artikelserie om nazisterna i Trelleborg fortsätter. Vi har den senaste tiden valt att exponera nazisterna som är verksamma i Trelleborg. Nu är det Dennis Anderssons tur att hamna i strålkastarljuset för första gången.

Dennis är en av de mest drivande aktivisterna i Trelleborg och han är närvarande på de flesta av NMRs propagandaspridningar lokalt. Dennis började dyka upp på aktiviteter med NMR i början av 2017. Mestadels med de redan kända nazisterna Kenneth och Nathalie Malmqvist som vi kommer återkomma om senare i vår artikelserie. Till en början höll Dennis en låg profil och deltog endast lokalt på NMRs olika aktiviteter men efter ett kort tag började han åka på fler nazistiska tillställningar runt om i Sverige. Dennis har mycket tid att spendera på aktiviteter med NMR eftersom han precis som många andra av hans kamrater inom rörelsen erhåller ersättning från socialtjänsten.

Mats Dennis Andersson
19871030-4810
Nils Holgerssons väg 1 lgh 1104
231 38 Trelleborg

Dennis delar flygblad utanför Trelleborg

 

Dennis med Kenneth Malmqvist på NMRs demonstration 30 september i Göteborg 2017

 

NMRs 1 maj demonstration i Ludvika 2018

 

Dennis representerar NMR i Almedalen 2018

Till vardags går Dennis på NA (Anonyma Narkomaner) i Trelleborg och har gjort det under en längre tid för att få hjälp med sitt drogmissbruk. Enligt uppgifter som AFA fått ta del av så är Dennis en frekvent besökare på mötena och använder de även för att försöka rekrytera nya medlemmar till NMR. Det framkommer också ur de vittnesuppgifter vi fått ta del av att detta inte alls uppskattas av övriga deltagare i NA Trelleborg och att Dennis inte får något gehör. Det verkar alltså som att försöka sprida sina nazistiska åsikter till redan socialt utsatta människor är ett nytt desperat försök för NMR i Skåne att öka sina medlemsantal.

Dennis förekommer under en rad olika brott i sitt belastningsregister. Något som utmärker sig i Dennis brottslighet är hans kvinnohat och drogmissbruk. Under en häktningsförhandling i Uddevalla tingsrätt från 2011 (B 1229-11) så togs det ett beslut att Dennis skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning och våldtäkt på sin dåvarande flickvän. Vilket Dennis senare satt häktad för i ett par månader fram till domen kom i mitten av sommaren 2011.
Ur domen går det att läsa vittnesmål från Dennis dåvarande flickvän som vittnar om hur hon under flera tillfällen blivit misshandlad av Dennis. Under tiden då Dennis också injicerade amfetamin under en längre period.

“Under februari blev våldet hennes vardag. Dennis blev arg för småsaker. Han blev t.ex. arg för att en kartong stod framme på diskbänken eftersom det då blev stökigt. Han kunde också bli arg över att hon var borta för länge i affären eller klappande hunden för mycket. När han blev arg slog han henne ibland. Det varierade på vilket sätt men det förekom slag med både öppen och knuten hand och sparkar. Slagen träffade ofta i ansiktet. Det gjorde ondast när han slog henne med knuten hand men även de andra slagen gjorde ont. Inledningsvis tog hon emot slag från Dennis ungefär var tredje dag men efter ett tag blev det nästan dagligen”

Av ett rättsintyg från en rättsmedicinsk kroppsundersökning på flickvännen så konstaterar en överläkare i utredningen att en av skadorna överensstämmer med människobett.
I tingsrätten blir Dennis dömd för misshandel vid flera tillfällen på flickvännen. Tingsrätten valde däremot att inte döma Dennis för varken grov kvinnofridskränkning eller våldtäkt då bevisningen enbart var vittnesmål från flickvännen. Att tingsrätten gör en bedömning där de inte går på brottsoffrets linje och hennes vittnesmål är tyvärr inget nytt för svenskt rättsväsen. Det tyder på det strukturella problem vi har i vårt patriarkala samhälle där mäns våld mot kvinnor försvaras och legitimeras hela vägen in i rättssalen. Dennis döms till 8 månader fängelse för misshandel, stöld och narkotikabrott i samma mål.
Efter fängelsetiden så valde Dennis att flytta från Lysekil till ett familjehem i Trelleborg där han försökte hålla sig nykter och hålla sig borta från kriminalitet.
Dennis har haft svårt att få jobb efter fängelsevistelsen och har sedan en tid tillbaka ersättning från Försäkringskassan. Ur en dom från Förvaltningsrätten i Göteborg (6079-12) så framkommer det följande från ett läkarutlåtande om Dennis från psykiatrin i Lysekil:

Av den medicinska informationen framgår det att Dennis Andersson har en aktivitets- och uppmärksamhetsstörning, psykisk störning, beteendestörning orsakade av droger, suspekt emotionell personlighetsstörning med sekundärt blandmissbruk och maladaptiv stressreaktion med ångest och nedstämdhet.

I Dennis yrkande till förvaltningsrätten där han söker ersättning så vittnar Dennis själv, via ombud, om de besvär han har:

“…han kan inte rehabiliteras och hans funktionsnedsättningar är livslånga. Han är inte kapabel att sköta ett normalt arbete på den öppna arbetsmarknaden. Det finns sannolikt ingen arbetsgivare som vill arrangera ett arbete på de villkor som krävs för att han ska kunna fullgöra dem”.
I samma dom så framkommer det även att Dennis lider av ADHD.

Vår artikelserie kommer att fortsätta med del 4 om Nordiska motståndsrörelsens aktivister i Trelleborg inom snart framtid.

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet är du välkommen att höra av dig till oss på vår mejl. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare AFA Malmö vill med denna artikel informera allmänheten om Dennis Andersson nazistiska engagemang. Känner du Dennis personligen, eller ser du han i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Trelleborg eller Skåne? Tveka då inte att kontakta oss!

[email protected]