AFA Malmö: Nordiska motståndsrörelsens aktivister i Trelleborg del 4 – Kenneth och Nathalie Malmqvist – Nazistparet.

Idag fortsätter vi vår artikelserie om NMRs aktivister i Trelleborg. För er som följt den tragiska skaran nazister i Skåne, så är dessa två personer ingen nyhet. Kenneth och Nathalie har tidigare uppmärksammats på den antifascistiska bloggen Svinstian .

Kenneth och Nathalie är aktivister som varit organiserade i NMR under en längre tid i Trelleborg. De har även varit drivande i mycket av propagandaspridningen som bedrivits lokalt. Numera är varken Kenneth eller Nathalie med på offentliga aktiviteter i Skåne, utan är endast aktiva lokalt. Vi har dock noterat att de båda åkt på större arrangemang som anordnats av NMR, såsom demonstrationen i Göteborg den 30e september 2017.


Knut Kenneth Stig Ragnar Malmqvist

19880510-3697

Malörtsvägen 26 C lgh 1102

231 36 Trelleborg

Kenneth deltar på NMRs demonstration 30 september i Göteborg 2017

 

Delar ut flygblad i Trelleborg

 

Kenneth poserar i sin lägenhet framför en hakkorsfana med vapen

 


Även denna bild tagen i hemmet framför NMRs flagga, en av många flaggor uppsatta i lägenheten där Kenneth bor tillsammans med Nathalie och deras gemensamma barn.


Kenneth var tidigare aktiv sympatisör till Svenskarnas Parti, innan det lades ned efter valet 2014. Han syntes senare tillsammans med bland annat Tobias Malvå i den kortlivade Trelleborgsgrenen av Soldiers of Odin  och började dyka upp på aktiviteter med NMR i slutet av 2015. Sedan dess har Kenneth varit en flitig aktivist och spenderat många kvällar och nätter i rörelsens tjänst, detta tack vare att han inte haft ett arbete på flera år. Kenneth har en dokumenterad historik av lång arbetslöshet och psykisk ohälsa. Mellan 2014 och 2015 så försökte Kenneth att läsa upp sina gymnasiebetyg på vuxenutbildningen i Trelleborg för att få fullständig behörighet och därmed öka sina chanser i yrkeslivet. Det verkar dock inte ha haft någon inverkan då Kenneth under 2015 vid ett flertal tillfällen sökt ersättning via socialtjänst för att ha råd att kunna betala hyran. Detta har han emellertid blivit nekad till vid flera tillfällen då han inte samarbetat eller deltagit i de åtgärder som Arbetsförmedlingen kräver. (Förvaltningsrätten Malmö Målnr: 8440-15). Något som ytterligare kan ha försvårat Kenneths arbetsmöjligheter är att han i mars 2016 blev dömd för ringa narkotikabrott. (Ystad TR B 1843-16). I förundersökningsprotokollet framgår att Kenneth självmedicinerar sig med cannabis när hans Stesolid är slut, som skrivits ut av läkare som ångestdämpande.

Kenneth bor tillsammans med Nathalie Malmqvist (tidigare Dénes). De två gifte sig i maj 2017, varefter Nathalie tog Kenneths efternamn. Även Nathalie har varit aktivist i NMR sedan ett tag tillbaka. På 1a maj 2016 tog hon sig upp till Borlänge för att delta i NMRs demonstration. Hon har deltagit under andra nationella aktiviteter, bland annat förra årets demonstration i Göteborg. Utöver detta är Nathalie främst aktiv lokalt i Trelleborg.


Nathalie Amelia Malmqvist

19961030-7465

Malörtsvägen 26 C lgh 1102

231 36 Trelleborg

Nathalie deltar på NMRs demonstration 30 september i Göteborg 2017

 

Nathalie deltar på propagandaspridning med NMR i Trelleborg


Under vintern 2017/2018 studerade Nathalie en arbetsmarknadsförberedande kurs på Östra Grevie folkhögskola. Nathalie hade planer att sedan läsa till undersköterska, men är för tillfället föräldraledig efter att nyligen fått barn tillsammans med Kenneth.

För Nathalie har nazismen inte alltid varit den politiska vägen, utan det verkar snarare vara något hon nyligen upptäckt och hängivit sig till. Under 2014 skrev hon ett antirasistiskt inlägg tillsammans med Ung Vänster i Eskilstuna på Facebook och signerade inlägget med sitt tidigare namn, Nathalie Dénes. 

Nathalie med en Ung Vänster Eskilstuna skylt framför ett par röda fanor.


Nathalie nöjde sig inte bara med att skriva ett inlägg för Ung Vänster, utan hon försökte även att ta kampen mot sin nuvarande organisation NMR genom att skriva ett kritiskt inlägg mot ett av NMRs radioprogram. I inlägget hånar hon NMR och erbjuder dem hjälp med politisk skolning mot deras “IQ-befriade hjärntvätt”, som hon själv uttrycker det.

 

Under föräldraledigheten är Nathalie numera mycket aktiv på sociala medier. Hon skriver frekvent långa inlägg om sig själv och sin roll i den nazistiska kampen. På det sociala mediet VK publicerar hon texter och bilder på sitt barn framför NMRs flagga. Nathalie skriver att hon är beredd att dö för kampen och så även hennes barn ifall det krävs för kommande generationers överlevnad.

Kenneth poserar med deras gemensamma barn framför NMRs flagga i vardagsrummet på Malörtsvägen i Trelleborg.

 

Vår artikelserie kommer att fortsätta med del 5 om Nordiska motståndsrörelsens aktivister i Trelleborg inom snart framtid.

Om du känner dig träffad av vår artikel eller om du vill undvika vår framtida uppmärksamhet, är du välkommen att höra av dig till oss på vår mejl. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare

AFA Malmö vill med denna artikel informera allmänheten om Kenneth och Nathalie Malmqvists nazistiska engagemang. Känner du paret personligen? Ser du dem i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Trelleborg eller Skåne? Tveka då inte att kontakta oss!

Afa-malmo@riseup.net