AFA Malmö: Nordiska motståndsrörelsens aktivister i Trelleborg del 5 – Alexander Ringström

Idag fortsätter vår artikelserie om Nordiska Motståndsrörelsens aktivister i Trelleborg. När vi har studerat de aktiva nazister som bor i Trelleborg så har vi sett en röd tråd som är genomgående för samtliga nazister i staden: psykisk ohälsa, arbetslöshet och gedigna brottsregister. Så är även fallet med nästa person i ordningen.

Trelleborg är den enda staden i Skåne där Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) har flera aktivister och sympatisörer boende i samma stad. Utöver detta fall så bor den nazistiska organisationens aktivister utspridda över hela Skåne, generellt sett med maximalt två aktiva nazister på varje ort. Trelleborg är undantaget från denna regel och det är också därför aktiviteten av nazistisk propagandaspridning och träningar är högre i Trelleborg än på andra orter i Skåne.

Idag kan vi presentera det senaste tillskottet till Näste 3 av NMR, boende i Trelleborg. Denna nazist är inte ett undantag från sina andra kamrater i Trelleborg. Alexander Ringström (951030-2517) har dykt upp på propagandaspridningar med NMR i Trelleborg sedan slutet av maj i år. Han har ofta synts tills med Tobias Hansson (960331-2035), som vi tidigare har rapporterat om.


Alexander Ringström delar ut flygblad för NMR i Trelleborg.

Alexander Ringström är dömd för misshandel och skadegörelse av Ystad tingsrätt (B1613-16) i slutet av 2016. Aktivister och sympatisörer för NMR tenderar att ofta vara dömda för olika typer av våldsbrott, något som de själva försvarar med att det är politiskt relaterade brott. När vi tittar närmare på Ringströms fall så handlar det om något helt annat, då misshandeln han är dömd för gäller då han slog sin mor, som han för tillfället bodde med. Han dömdes även för att efter misshandeln ha krossat hennes fönster med en sten. Domen mot Ringström beskriver hur han i berusat tillstånd kom hem till modern och misshandlade henne efter ett bråk. Vi har här valt att skydda offer och utomstående personers integritet genom att maskera namnen med initialer:

C.R. är Alexander Ringströms mamma. Vid den aktuella tidpunkten bodde de tillsammans i den gemensamma bostaden på Slussgatan i Trelleborg. Vid kl. 03.00-04.00 den 8 november 2015 kommer Alexander Ringström hem efter att ha varit hos en kompis vid namn M.L. Han är berusad och det uppstår en diskussion mellan honom och hans mamma C.R. Diskussionen eskalerar och övergår till att Alexander Ringström utdelar ett flertal knytnävsslag mot C.R som träffar henne i huvudet och på kroppen. C.R får – till följd av slagen – skador i form av rodnader, rivmärken samt svullnad vid tinningen. Alexander Ringström lämnar därefter bostaden varpå C.R ringer till larmcentralen som omedelbart skickar en patrull till platsen.

Vidare så beskriver domen hur Alexander Ringström ska ha gått ut och vandaliserat huset:

Under tiden C.R inväntar att polisen ska anlända har Alexander Ringström gått ut i trädgården, tagit upp ett prydnadshuvud av cement och kastat detta genom fönstret på den aktuella bostaden och därvid krossat glaset. C.R ringer tillbaka till polisen som uppger att de anländer i samma minut som hon ringer. De griper Alexander Ringström på plats.

Liksom sin kamrat Tobias Hansson så tycks även Ringström ha problem med alkohol och aggressionsproblem, så stora problem att han slår sin mamma blodig och krossar hennes fönster efter att ha misshandlat henne.

Vi kan efter vår granskning av Näste 3 av NMR i Trelleborg konstatera att nyrekryteringen för organisationen i staden står på staplande ben. Vi har återkommande kunnat avslöja att alla deras nya aktivister har brottregister av varierande grad, ofta dömda för känsliga och våldsamma brott. Narkotikadomar, våld mot partners, våld mot föräldrar och andra tydliga aggressionsproblem – oftast i samband med intag av alkohol eller andra substanser – tillhör vardagen bland dessa brottsskildringar. Vi har också kunnat se att organisationen, även efter våra avslöjanden, har låtit aktivisterna vara kvar i den lokala kampgruppen.

Vår analys är att organisationens trängande behov av aktivister går före att upprätthålla ordning och regler för organisationen. Detta är inte något som förvånar oss som aktivt jobbar mot fascister: upprätthållandet av politisk aktivitet går först, oavsett hur mycket de än talar om kvinnofrid eller det såkallande sunda samhälle som de vill skapa. Vi vet att det bakom NMR:s fasad av sedlighet finns en våldsam och kvinnohatande kärna som aldrig kommer att bli rumsren.

Alexander Erik Johan Ringström
19951030-2517

Alexander är kopplad till två olika adresser i Trelleborg:

Vindarnas Väg 3
231 55 Trelleborg

Slussgatan 23
231 62 Trelleborg

Vi kommer att fortsätta med vår granskning av fascistisk aktivitet i Skåne och attackera fascistiska strukturer och organisationer var de än dyker upp. AFA Malmö vill med denna artikel informera allmänheten om Alexander Ringströms nazistiska engagemang. Känner du Alexander personligen, eller ser du han i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Trelleborg eller Skåne? Tveka då inte att kontakta oss!
[email protected]

 


Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet? Då är du välkommen att höra av dig till oss på vår mejl. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: Information till avhoppare.