AFA Stockholm: Marielle Söderlund – Porrskådisen som blev nazist

Vägarna till NMR är sällan raka men Marielle Söderlunds är anmärkningsvärt krokig. Marielle har synts till i nazistiska sammanhang sedan hösten 2017 och innan dess har hon avverkat bland annat särartsfeminism, porrskådespeleri och Partiet de Fria. Hon har deltagit på NMRs demonstrationer i Göteborg 30 september 2017 och i Boden 1 maj 2018. Hon har även varit med på interna arrangemang, bl.a. Nordendagarna 2018. Hennes nazistiska aktivitet har redan fått konsekvenser både i yrkeslivet och i relationen till hennes familj. AFA Stockholm kan idag avslöja hennes engagemang.

Uppdatering 2020-11-07: Vi har uppdaterat denna artikel med uppgifter om Marielles pojkvän Gustaf Lansner (19890929-0276), som har deltagit på NMR-demonstration med Marielle.

Marielle Söderlund (19870508-8964) föddes i Kalix och är uppväxt i Norrbotten. Hon flyttade till Stockholm 2005 och har efter det bott på ett flertal platser i Stockholmstrakten, Norrland och i perioder utomlands. Efter april 2019, då denna text först publicerades, har Marielle bott i Boden och i Uppsala. Idag är hon skriven på en adress i Stjärnsund och har bytt efternamn till Ingmarsdotter.

Marielle Eva Annelie Ingmarsdotter
19870508-8964
Glada Kalles väg 2 B
776 74 Stjärnsund

Åren efter flytten till Stockholm var Marielle porrskådis och hann medverka i ett tiotal filmer fram till 2009 under namnet Katitzi. Marielle var under denna period särartsfeminist och hyllade biologiska skillnader och förespråkade hemmafruidealet. Marielle drev den välbesökta bloggen Skinhead Barbiedoll och hösten 2011 försökte hon få in en fot i medievärlden genom att praktisera på Nyheter 24 men lyckades bara hålla sig kvar i någon månad.


Marielle har tatuerat in ordet feminist. Det är en tatuering hon nu försöker lasra bort.

År 2010 startade Marielle gruppen Tuttrevolution, som var ett politiskt projekt med syfte att avskaffa tvångssexualisering av kvinnobröst. Metoden var bl.a. barbröstade aktioner i offentliga badhus i olika städer och hon deltog även med Tuttrevolution på Utopikarnevalen i Stockholm 2011.


Marielle på Utopikarnevalen 2011.

Marielle vände sig mot feminismen under 2011 och propagerade för att kvinnan bör begränsas snarare än att respekteras. Hon går även 2013 ut på i sociala medier och på sin blogg och kallar sig sexist, propagerar för ett ett patriarkalt välde, beskriver hur hon önskar att träffa en dominant man och tar i antifeministisk tradition ställning mot kvinnlig rösträtt och menar att det är en självklarhet att det är “maskulina kvalitéer” som lämpar sig för ledarskarskap och politik.
I slutet av 2015 hittade Marielle Partiet De Fria. Hennes roll i Partiet De Fria blev inte framträdande och hon välkomnades aldrig in i de inre kretsarna. Det kan delvis ha berott på att hon ansåg att hennes roll som kvinna var att baka kakor och massera männen, snarare än att syssla med det politiska. Främsta orsaken till att hon inte välkomnades var dock förmodligen Partiet De Frias djupt paranoida och konspiratoriska föreställningsvärld. Marielle stämplades av ledande inom Partiet De Fria som en “fittfälla” och infiltratör. Marielle svarade på detta med att hon såg sig som en “fittinspiratör” och att hon även hann inspirera en del innan hon lämnade gruppen. Att hon skulle vara infiltratör avfärdade hon med att de förväxlade verkligheten med deras sexuella fantasier att omges av “kåta kvinnliga fiendeagenter”.

Anledningen till att Marielle övergav Partiet De Fria var, förutom personliga konflikter, att de hade en “folknonchalant” agenda. Marielle hade nämligen upptäckt ras och det drog henne närmare Nordiska motståndsrörelsen (NMR). Hon lämnade Partiet De Fria under sommaren 2017 för att söka sig till NMR.

Hon beskriver själv hur hon denna period låter sin tabubelagda kärlek för den vita människan spira och hur hon är kallad att främja vita mäns kamp. Det som lockade med NMR var rasfrågan, de ekofascistiska inslagen och antifeminismen. Likt som så mycket annat i Marielles liv är hennes inställning till NMR motsägelsefull och förvirrad. Hon kritiserar NMR vid ett flertal tillfällen på sin blogg och uppger sig bl.a. ogilla det “socialistiska perspektivet”.

Marielle har synts till på NMRs demonstrationer i Göteborg 30 september 2017 och i Boden 1 maj 2018. Inför de de s.k. Mynttorgsprotesterna 10 mars 2019 där NMR deltog uppdaterade Marielle på Facebook om att hon såg fram emot talet från den kloke och trevlige Julius Blomberg (19881109-4997) från NMR. Marielle har även deltagit på interna arrangemang med NMR, däribland Nordendagarna 2018.


Marielle i NMRs demonstration i Göteborg 30 september 2017.


Marielle i NMRs demonstration i Boden 1 maj 2018.


Marielle fångad på bild från Nordendagarna 2018, inringad i bakgrunden. I förgrunden Martin Saxlind (19920122-1851) och Pär Öberg (19710728-4379).

På nätet kallar Marielle sig Lojura Randottir och där är hon väldigt öppen, närmast gränslös, med att berätta om sitt liv. Hennes kanaler präglas mer av flum och personliga betraktelser än av politik. Men även det senare förekommer, t.ex. med en egen kategori om “Kamp” på hennes blogg där hon skriver om NMR och genom ett twitterkonto hon driver som handlar om ekofascism.

Hon delar frikostigt med sig av personliga saker som psykisk ohälsa, självmordsförsök, våld i nära relationer, tid som prostituerad och behovet av aga i ett förhållande. Hon berättar om sitt aktiva droganvändande och att hon testat allt möjligt – ayahuasca, LSD, MDMA, rök-DMT, kokain och svamp – och hur hon älskar psykadeliska droger. Cannabis verkar vara favortidrogen och hon säger att den gjort henne snäll och konstruktiv.

Nazistiskt engagemang får alltid konsekvenser och Marielles politiska vändning till NMR och nazismen har redan påverkat hennes liv negativt. Delar av hennes familj har brutit kontakten med henne och hon får inte längre träffa sina systerbarn. Efter att hon tågat med NMR i Boden 1 maj 2018 blev hennes åsikter välkända på orten, där hon vid vid tidpunkten bodde hos sin mamma på Björknäsvägen 1A. Det ledde till att hon förlorade jobbet på ett gruppboende i Boden och att hon blev stoppad att fortsätta sin utbildning till undersköterska i kommunen. Hon är nu bannlyst från att arbeta inom vården i Bodens kommun och alla privata vårdgivare är informerade.

Det är inte förvånande för någon att NMR välkomnar i stort sett vem som helst till sina led. Organisationens behov av följare är så desperat att de inte har råd att efterleva den bild de vill förmedla av sig själva utåt. I verkligheten är dörren till NMR öppen för alla sökare och vilsna själar, där de tillåts fortsätta med narkotikaanvändande och annat som strider mot organisationens officiella ståndpunkter. Det är något vi har skrivit om många gånger tidigare och som vi kommer ha anledning att återkomma till i framtiden.

Uppdatering 7 november 2020 – Gustaf Lansner

På NMRs demonstration i Boden 1:a maj 2018 gick Marielle tillsammans med pojkvännen Gustaf Lansner (19880929-0276). De bodde tidigare tillsammans på Skogsövägen 3, 133 33 Saltsjöbaden. Gustaf är fortfarande skriven på den adressen.

Gustaf har pluggat civilingenjörsprogram på KTH, kandidatprogram i datavetenskap på Linköpings universitet och vår- och höstterminen 2019 läste han kandidatprogram i fysik på Stockholms universitet. Gustaf drev tidigare företaget Tusenblad Veggie Tech AB, men det försattes i konkurs 2016.


Gustaf Lansner deltar på NMRs demonstration i Boden 1 maj 2018.


Bild från Facebook på Gustaf Lansner.

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika år framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare.

AFA Stockholm vill med denna artikel informera allmänheten om Marielle Söderlunds engagemang inom den fascstiska rörelsen. Känner du till henne personligen, eller ser du henne i din vardag eller jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Stockholms, Södermanlands, Västmanlands, Gotlands, Örebros eller Östergötlands län? Tveka då inte att kontakta oss!

Mail: [email protected]

Följ oss på vårt twitterkonto så du inte missar våra uppdateringar.

/ AFA Stockholm