AFA Helsingborg: Jarl Herlitz och Anneli Nana Liimatainen

*Denna artikel är en återpublicering av AFA Malmös artikel: “Metalnazisten från Flyinge“, då Jarl Herlitz flyttat till Nordvästra Skåne och en del uppgifter har tillkommit väljer vi att lägga upp artikeln igen och komplettera med fler uppgifter.*

Jarl Viking Herlitz
19920112-2034
Långarödsvägen 90 B lgh 1102
263 34 Höganäs
0738059639
[email protected]
Arbete: https://www.dreamwork.se/bemanningsforetag-helsingborg/

Anneli Nana Liimatainen
19871005-5081
Långarödsvägen 90 B lgh 1102
263 34 Höganäs
0767043422

Jarl Herlitz bor numera i Höganäs tillsammans med sambon Anneli Nana Liimatainen som han också fått barn med. Jarl har under en period skenskrivit sig tillsammans med andra aktiva i Näste 3 på Slättängsgatan 25A lgh 1203, en bostadsrätt tillhörande Marcus Hansson. Sedan 170422 när den förra artikeln om Jarl publicerades har Jarl bland annat deltagit på en uppmärksammad flygbladsutdelning vid köpcentrumet “Väla” i Helsingborg där han med andra aktivister från NMR dömdes för ohörsamhet mot ordningsmakten:  https://antifa.se/2018/11/26/afa-helsingborg-nazisterna-fran-nmr-som-domdes-for-ohorsamhet/

Jarl Herlitz deltog även i 1:a Maj demonstrationen i Kungälv 190501, där höll han sig i bakgrunden och var civilklädd: https://antifa.se/2019/05/03/nmr-motte-antifascistiskt-motstand-i-kungalv/

Utöver det har Jarl Herlitz deltagit på offentliga flygbladsutdelningar i bland annat Ystad och Hässleholm.

Jarl Herlitz på NMRs demonstration i Kungälv 1 maj 2019

Jarl Herlitz jobbar numera på bemanningsföretaget “Dreamwork” i Helsingborg.

https://www.dreamwork.se/bemanningsforetag-helsingborg/

Vi har varit i kontakt med Dreamwork för att få ett svar varför de har en aktiv nazist anställd, de har dock vägrat att kommentera Jarl Herlitz engagemang.

Vill man själv fråga Dreamwork om Jarl Herlitz så kan man kontakta deras Kvalitet och Personalchef Ida Johnfors på [email protected] eller 042 -17 66 09.

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare.

[email protected]

 

AFA Malmö: Metalnazisten från Flyinge

Jarl Herlitz (19920112-2034) är en nazist som de senaste åren sakta har krypit sig närmare den nazistiska gruppen Nordiska Motståndsrörelsen (NMR). Förutom Jarls deltagande på nazistiska arregemang och aktiviteter så har Jarl ett stort intresse för musik och har varit gitarrist i ett black metal-band baserat i Malmö – men helst så skulle Jarl vilja spela i ett NSBM-band (nationalsocialistisk black metal). Bland de nazistiska aktiviteter som Jarl har deltagit på finns NMR:s 1:a maj-demonstration i Borlänge 2016, flygbladsutdelningar och interna aktiviteter med näste 3 (som omfattar Skåne och Blekinge) i NMR – däribland deras flygbladsutdelning vid Emporia och efterföljande middag på Folkets Hus i Skurup, i januari i år.

Vi i AFA Malmö vill med denna artikel informera personer kring Jarl om hans nazistiska engagemang. Musikscenen i Malmö och Skåne är stor men ändå liten – och vi vet att nazism är lika ovälkommet där som i resten av Malmö.

Jarl döljer inte sin fascination för nazistisk black metal – notera gärna tygmärkerna på hans väst.

 

Jarl på spelning och under posering med sitt tidigare band ute i skogen.

Känner du dig träffad av vår artikel – eller vill undvika vår framtida uppärksamhet – så är det bara att höra av sig till oss på mail eller via vår krypterade kontaktformulär. Våra kamrater i AFA Helsingborg har skrivit en bra sammanfattning om hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare: Angående avhopp från den nationella rörelsen.

Känner du Jarl personligen, eller ser du honom i din vardag, på spelningar eller på puben? Hör då gärna av dig till oss med tips och information! Har du mer information om fascister i Skåne, eller vill du aktivera dig i kampen mot fascism? Tveka då inte att kontakta oss! Mail:
[email protected]