AFA Stockholm: Wotan Stefan Linderholm – kvinnohatare i Näste 8

Svenska fascister målar gärna och ofta upp bilden av sig själva som beskyddare av vita kvinnor. Men gång efter annan kommer det fram hur manliga fascister misshandlar och förgriper sig på de kvinnor de säger sig skydda. AFA Stockholm presenterar i den här artikeln Wotan Stefan Linderholm, 33 år boendes utanför Motala, aktiv i Näste 8 av Nordiska motståndsrörelsen. Han är dömd för sexuellt ofredande och har fått kontaktförbud för grova trakasserier mot en betydligt yngre kvinna. Förra veckan dömdes han till fängelse för försök till stöld och två brott mot knivlagen.

Stefan Linderholm växte upp i Linköping och sedan 2017 bor han med sin mamma och lillebror i Borensberg, öster om Motala. Han hoppade av gymnasiet och har inte haft någon varaktig anställning sedan dess utan har omväxlande varit arbetslös och gått på sjukpenning.

Han driver ett eget skivbolag inom black metal-genren, Ostrogothia productions, och spelar även själv i band som släpper skivor med namn som “Der ewige Jude”. Han använder skivbolagets mejlkonto för att registrera sig på nazistiska webshopar och i kontakter med myndigheter.

Linderholm har blivit dömd för flera brott, t.ex. sexuellt ofredande, olaga intrång, olaga hot, skadegörelse, snatteri och våldsamt motstånd, och avtjänat fängelsestraff. Vi återkommer till Stefans domar, särskilt hans gränslösa brottsliga handlingar mot kvinnor, längre ner i texten. Han beskriver i domstolshandlingar sin psykiska hälsa som mycket dålig och han har blivit diagnostiserad med panikångessyndrom vilket han medicinerar mot.

Wotan Stefan Nils Martin Linderholm
19880314-1954
Bonäs 410
590 28 Borensberg

Nazistisk aktivitet

Linderholm har länge haft nazistiska åsikter och spridit propaganda i sitt närområde. Det har bland annat handlat om klistermärken från Svenska motståndsrörelsen (SMR, sedan 2016 NMR) och numera nedlagda Svenskarnas parti (SvP). Han deltog även på SvPs demonstration i Jönköping 1 maj 2013.

I november 2013 genomförde polisen en husrannsakan hos Linderholm (mål B 5159-13 Värmlands tingsrätt). Där ser man hur Linderholm inrett sitt pojkrum med en tyrrune-fana, tillhörande dåvarande SMR, och har en samling klistermärken och annan merch från bl.a. SMR och SvP.

Bild från Stefan Linderholms rum vid husrannsakan 12 november 2013.

Idag är Stefan Linderholm aktiv medlem i Nordiska motståndsrörelsen och deltar främst på aktiviteter med sin lokalgrupp Näste 8. Nedan följer ett antal bilder på Linderholm i NMR-sammanhang.

2019-05-13: Stefan Linderholm deltar med NMR på manifestation på Mynttorget i Stockholm.
2019-05-01: Stefan Linderholm deltar på NMR demonstration i Kungälv.
2020-04-12: Stefan Linderholm deltar på ett torgmöte tillsammans med bland annat Jimmy Marklund (fd Thundlind).

2021-03-13: Stefan Linderholm deltar på ett torgmöte i Nyköping tillsammans med Jimmy Marklund 19680517-0153 (fd ‘Thunlind), Martin Barrfelt 19841117-1971 och Filip Lindqvist 19841117-1971.

Vi har skrivit flera artiklar om nazisters bristande IT-säkerhet och om hur känslig information hamnat i händerna på oss antifascister. Linderholm är en av de hundratals som fått sina personuppgifter spridda då han förekommer i läckta kundregister från två fascistiska webshoppar, Kampboden från 2016 och Midgård från 2017. Han använde sitt skivbolags mejladress i båda webshopparna.

Brottslighet

Stefan Linderholm har en lång rad domar bakom sig och han har suttit i fängelse två omgångar, på Skenäs 2019-2020 och Skänninge 2020. Snart är det dags igen då han onsdag 1 september 2021 dömdes till en (1) månads fängelse för försök till stöld och två fall av brott mot knivlagen, innehav av kniv respektive batong på allmän plats (B 3894-20 Linköpings tingsrätt). Stöldförsöket skedde sommaren 2020 på en klädaffär i Linköping där han skulle stjäla tröjor med hjälp av en magnet för att avaktivera larmen. Han är tidigare dömd för snatteri vid två tillfällen (B 3303-11 Östersunds tingsrätt och B 1400-12 Linköpings tingsrätt).

Nedan listar vi ett antal av de brott Linderholm dömts för. Utöver dessa har Linderholm ett antal ordningsböter för trafikbrott och obetalda skulder som drivits in genom domstolsbeslut.

  • B 2583-19 Göta HR. Olaga hot. Hovrätten fastställer Linköpings tingsrätts dom i mål B 3999-18 och dömer även Linderholm för rättegångsförseelse.
  • B 1317-17 Mora tingsrätt. Olaga hot.
  • B 3597-17 Linköpings tingsrätt. Olaga intrång.
  • Karlstad åklagarkammare 2014. Kontaktförbud.
  • B 5159-13 Värmlands tingsrätt. Sexuellt ofredande, skadegörelse.
  • Ä 4834-13 Värmlands TR. Linderholm försöker få kontaktförbud upphävt, tingsrätten avslår hans begäran.
  • Jönköping åklagarkammare 2013. Kontaktförbud.
  • B 1400-12 Linköpings tingsrätt. Skadegörelse, snatteri, våldsamt motstånd
  • B 3303-11 Östersunds tingsrätt. Snatteri.
  • B 1634-09 Linköpings tingsrätt. Skadegörelse

Nordisk kvinnofrid enligt Linderholm – fysisk och psykisk misshandel

NMR har en självbild att de står upp för vita kvinnor och det är något de gärna vill använda i sin utåtriktade propaganda. Till exempel genomförde NMRs västkustavdelning Näste 2 i augusti 2021 en kampanj med namnet “Nordisk kvinnofrid”, där de uppmanade till “försvar av den nordiska kvinnan”. Vi behöver knappast påpeka hur tomt de orden ekar, när vi gång efter annan exponerar nazister som misshandlar kvinnor (se t.ex. Stockholmsnazisterna Anders Broberg, Edgar Mizera, Mattias Bäckvik och Anders Strandh). Vi har dessutom all anledning att återkomma till ämnet i framtida artiklar.

Stefan Linderholm, som är en aktiv medlem i NMR, får sägas ha en väldigt speciell uppfattning om vad nordisk kvinnofrid innebär, även med nazistiska mått mätt.

Hösten 2018 var Linderholm ute och gick med familjens hund. Han möter ett grannpar som ber honom att koppla hunden, varpå Linderholm direkt vänder sig till kvinnan i paret och kallar henne bl.a. hora. De skiljs åt, och Linderholm går hem, lämnar hunden, plockar med sig en kniv och går mot grannarnas hus. När de tittar ut ser de Stefan stå precis utanför deras grind med en kniv i handen. En diskussion uppstår och Stefan trycker kniven mot kvinnan och hon backar. Därefter gör Stefan ett par utfall med kniven mot mannen i paret. Paret springer in i huset och ringer polisen. För denna händelse dömdes Stefan senare till 4 månaders fängelse (B 2583-19 Göta hovrätt).

Skärmklipp från Stefan Linderholms trakasserier av en då minderårig tjej.

I början av 2012 träffar Linderholm en tjej och hennes kompis på en tågstation och de ber honom köpa cigaretter då de är under 18. Linderholm är vid tillfället 24 år gammal. Vad de inte visste var att det skulle bli början på trakasserier som skulle pågå i flera år. Efter mötet hittar Linderholm tjejen på sociala medier och börjar kontakta henne både online och via telefon. I domstolshandlingar från efterföljande rättsprocesser framträder en mycket mörk bild.

Trakasserierna pågick under flera, åtminstone 3, års tid. Det ledde till att Linderholm fick kontaktförbud mot kvinnan 2013 (Jönköping åklagarkammare) vilket förlängdes 2014 (Karlstad åklagarkammare). Linderholm misslyckades med att få kontaktförbudet upphävt juridiskt (Ä 4834-13 Värmlands TR) men ignorerade det oavsett och fortsatte söka kontakt med kvinnan. Trakasserierna ledde först till att kvinnan fick skyddad identitet men slutligen var hela hennes familj tvungen att flytta till annan ort för att undkomma Stefan.

Skärmklipp från Stefan Linderholms trakasserier.

De metoder som Linderholm använde för att trakassera kvinnan innefattar hela stalker-paletten. Han skickade meddelanden dagligen, ringde och skickade presenter. Han åkte tiotals mil från sin bostad till hennes för att lämna brev, paket eller bara övervaka vad hon gjorde, för att därefter skriva till henne om vad han sett, och han klottrade på både hennes och hennes brors hus. För att komma förbi hennes blockeringar av hans konton använde Linderholm åtminstone 10 olika Facebook-konton för att kontakta henne, varav flera döpta efter hans skivbolag eller band. Många av de här försöken till kontakt skedde under tiden Linderholm hade kontaktförbud mot kvinnan på grund av hans trakasserier ditills.

Innehållet i det Linderholm skrev till kvinnan var till stor del grovt sexistiskt. Han skriver att hon är en hora, slyna, ett luder, att hon har snygg kropp och att han vill ha trekant med henne, att hon är till salu, ber henne att lägga upp en porrig bild i bara trosor och bh, och vill att hon ska bli hans “hora” för 3 500 kronor och preciserar vad han önskar sig av henne då. Utöver det skriver han elaka kommentarer om hennes utseende och texter om döden. Linderholm är även hotfull och hatisk i sina meddelande och skriver bland annat saker som “du får en vecka att ställa allt till rätta annars kommer ditt liv bli ett helvete jag lovar dig det [kvinnans namn] vecka 3 tar ditt liv en ny början är du beredd”, “om man kanske skulle ta sig en tur till [kvinnans bostadsort] igen det var ett tag sedan sist”. “du skall dö din djävla hora”, “du är en äcklig falsk hora och jag hoppas du dör snart din djävla hora”, “snabb rondering utanför dig idag”, “håller koll på [kvinnans adress] idag, var det du som var ute och rökte?” och “håller koll på [kvinnans adress] idag igen, sista gången du blir förvarnad.”

Skärmklipp från Stefan Linderholms trakasserier.

I domstolshandlingarna framkommer även att han trakasserar flera andra kvinnor. Bl.a. kvinnans mamma och hennes kompis och dennes mamma. Till dem skriver han bland annat: ”Du är rätt snygg måste jag tyvärr erkänna. Är du singel?” och “nu är det snart slut med kontaktförbudet. Sug den kärringjävel!” Han skriver även att han först vill ha sex med en av mammorna och därefter hennes dotter. Till kvinnans kompis skriver Linderholm att han ska åka hem till kvinnan och “skrämma upp henne så hon blir djävligt rädd”.

Ett brev som Stefan Linderholm skickade till kvinnan han förföljde.

Rättshaverism och rasistiska resonemang

Stefan Linderholm är en fullfjädrad rättshaverist och han har dömts för rättegångsförseelse för grova rasistiska kommentarer om personal vid frivården. Det skedde när Göta hovrätt, under sin handläggning av hans överklagan av domen i mål B 3999-18 (Linköpings tingsrätt), beslutade att hämta in kompletterande utredning från frivården gällande hans personliga förhållanden. I samband med det mejlar Stefan Linderholm in flera skrivelser till hovrätten. I mejlen begär han att få byta handläggare, då en ”utomeuropeisk” handläggare inte kan utreda en nationalsocialist, och han avslutar konsekvent sina mejl med ”Hell seger”, ”Heil Hitler”, ”88”, ”HH” och liknande. Han försöker även i flertal mejl övertyga domstolen att den ”judiska makten” kontrollerar världen.

Trots den grova rasismen från Linderholm väljer vi att citera ur hans mejl för att illustrera vem han är:

  • ”Denne negroid hos frivården är ett symptom på judens makt i Sverige då judens plan och mål är att svensken ska bli en rotlös och historielös kreolmulatt.”
  • ”Ni var absolut omöjliga att ha att göra med, ni ville att en klent begåvad negroid skulle utvärdera en Nordgermansk man som ärvt denna jord i generationer. Detta är inte bara en skymf mot mig, utan mot alla andra européer med sina särpräglade drag som försöker överleva folkmordet som ni kriminalvården, den sionistiska ockupationsregimen knähundar, håller på att fullfölja!”
  • “Ni har antingen medvetet hållt undan eller glömt varför jag inte ville ha en utomeuropeisk subharisk negroid: därför att denne omöjligt kan ha en objektiv syn på min världsåkådning där jag önskar att han och hans stamfränder repatrieras från europeiskt territorium. För det andra så är det vida känt att raser från subsahariska områden har ett iq på mellan 55-75, vilket inom svensk svenskvård klassas som lätt utvecklingsstörning. En med downs syndrom har i stort sett alltid under 70 i iq, skulle ni låta en sådan genomföra en personutredning?”

***

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare.

Känner du till Stefan personligen? Ser du honom i din vardag, på jobbet eller i ditt bostadsområde? All information är av intresse.

Har du annan information om fascistisk aktivitet ? Eller är du intresserad av att organisera dig i AFA? Tveka då inte att kontakta oss!

Mejl: [email protected]

Följ oss på vårt twitterkonto så du inte missar våra uppdateringar.

/ AFA Stockholm