AFA Research – Henrik Sundin, mannen bakom den nya uthängningssidan Svenska morgonbladet

Den fascistiska rörelsen har den senaste tiden fokuserat på att skapa flera olika plattformar för att kunna hänga ut meningsmotståndare. Svenska morgonbladet är en av de nya sidorna som försöker slå sig in i alternativmediaträsket. Vi kan idag avslöja vem det är som ligger bakom sidan. En fascist, tidigare moderat, aktiv i Alternativ för Sverige – Henrik Sundin från Tierp. 

Svenska morgonbladet är en i mängden av alla uthängningsidor som skapats senaste året med fokus på att hänga ut allt från politiker, myndighetspersoner och privatpersoner. Nyhetssidan har tagit inspiration från föregångaren “Nya Riks” som också var en sida med samma fokus – att hänga ut meningsmotståndare. Nya Riks drevs av IT-miljonären Marcus Edvall (197607284911). Marcus bor i Varberg på Köpstadsvägen 34. 

Förtroendevald för Moderaterna och aktiv i Alternativ för Sverige

Grundaren till Svenska morgonbladet och personen som aktivt valt att dölja sin identitet är Henrik Sundin. Sundin har varit förtroendevald av Moderaterna i Tierps kommun där han var ledamot i Jävsnämnden.

Christian går ut med hans och Sundins nya projekt.

Sundin samarbetar med nazisten Christian Peterson (20020311-8476). Sundin har precis som Christian tagit vägen från Moderaterna in i den fascistiska rörelsen. Christian har till skillnad från Sundin valt att officiellt gå ut med att han skriver för sidan medan Sundin valt att hålla en låg profil. Sidan saknar ansvarig utgivare. 

Henrik Sundin
19841124-0578
Ostronvägen 20 B
815 45 Tierp

Sundin valde att lämna Moderaterna enligt egen utsago för 2 år sedan då han i intervju med Gefle Dagblad inte kände att partiet var något för honom, enligt honom själv var moderaterna för liberala i HBTQ frågor samt inställningen till EU. Han valde under 2021 att bli aktiv i AfS. I AfS satsningen under kyrkovalet stod Sundin på 7:e plats på Uppsala stifts valsedel för AfS. Sundin tog sig till Stockholm hösten 2021 för att delta på AFS torgmöte den 4:e september. 

Henrik Sundin deltar under AFSs torgmöte på normalstorg i Stockholm den 4:e september 2021

Utbildad i ekonomi – inblandad i konkursdrabbat företag

Sundin har under 8 år studerat på ekonomiprogrammet på Linköpings Universitet. Trots sina studier i ekonomi så har Sundin haft det svårt att få ihop sin privatekonomi. 

Sundin var kring 10-talet involverad i haveriet kring det kinafinansierade projektet “Dragon Gate”. Dragon Gate är ett hotellkomplex i Älvkarleby vid E4:an som med hjälp av kinesiska investeringar skulle bli en mötesplats för svenska och kinesiska affärsmän. Sundin var frontman för “Dragon Gate” under perioden centret ägdes av den kinesiska ägaren Jongshun Li som gjort en förmögenhet på myggmedel. Då under bolaget “Eastern Expo Center” där Sundin ansvarade över konferensverksamheten samt det museum med importerade Terrakottasoldat kopior Jongshun Li fått donerat från Kina. År 2006 blev Dragon Gate utsett till årets sämsta bygge av tidningen Byggnadsarbetaren. Dragon Gate såldes vidare 2018 med uppskattade förluster på 200-250 miljoner. 

Sundin arbetar sedan 2019 på EB-Affärspartner beläget i Gävle. Företaget bedriver marknadskartläggning och kundundersökningar åt företag. AFA Research har i samband med publicering av den här artikeln informerat företaget om Sundins förehavanden inom den fascistiska rörelsen. Vi vill uppmana alla våra läsare att kontakta företaget och göra detsamma 

Kontakt:
[email protected]

Känner du Henrik Sundin eller vet du något om honom? Tipsa oss! Har du mer information om Svenska morgonbladet eller annan fascistisk verksamhet? Vi är tacksamma för alla tips vi kan få för att kartlägga den organiserade fascistiska rörelsen i Sverige. 

Kontakta oss på: [email protected]