AFA Sverige: I Turkiets ögon är vi alla terrorister

Turkiets fascistiska diktator Erdogan bedriver folkmord mot det kurdiska folket. Den svenska regeringen vill bli medlem i NATO till vilket pris som helst. Socialdemokraterna med Magdalena Andersson och Ann Linde i spetsen vill inte bara dra in Sverige i krigsmaskinen NATO. De vill också hoppa i säng med Erdogan. Ett avtal med Turkiet är ett kontrakt skrivet i blod. 


NATO är ett krigsprojekt som styrs av USA – Landet där flest barn i världen föds i fängelse och där aborträtten inte längre är en grundlagsskyddad rättighet. Sveriges NATO-medlemsskap skulle innebära inskränkningar i våra grundlagsskyddade rättigheter.


För att Turkiet ska släppa in Sverige i NATO så måste Sverige utlämna svenska kurder. Vidare måste Sverige lova att stoppa stöd för PKK i Sverige. Men Turkiet kräver även att Sverige terrorklassar PYD, YPJ och YPG. I förlängningen kränker man vår självklara rätt till organisering. Rojavakommittéerna kämpar för revolutionen i Rojava och vi står med dem i kampen mot fascism. 


Nätverket Antifascistisk Aktion grundades 1993 för att bekämpa sexism, fascism, kapitalism och homofobi. Vi har i generationer tagit kampen på gatan. I vår kamp spelar nationsgränser och etnicitet ingen roll. Arbetarklassen har ingen nation och antifascism är alltid självförsvar.


Internationell solidaritet är ett av våra viktigaste vapen för en revolutionär omställning. När kurdernas försvarsstyrkor tog kampen mot IS och vann så var praktisk solidaritet en avgörande faktor. Kamrater från hela världen omsatte ord till handling och stred sida vid sida i kampen mot fascismen. Militärt och humanitärt stöd resulterade i att de kunde flytta fram frontlinjen samtidigt som vår rörelse kunde inspireras och stärkas.


Nu hugger Sveriges regering kniven i ryggen på våra kamrater. Att socialdemokratin säljer ut våra kamrater var tyvärr inte oväntat. 


– Vi fördömer Socialdemokraternas feghet, när de säljer ut våra kamrater till den Turkiska fasciststaten!
– Vi försvarar revolutionen i Rojava och den revolutionära rörelsen i Kurdistan!
– Vi uppmanar alla att gå till handling för att visa sitt stöd till den kurdiska frihetsrörelsen
!

PKKKurdistans Arbetarparti

PYD Demokratiska Unionspartiet

YPJKvinnornas Försvarsenheter

YPGFolkets Försvarsenheter 


Antifascistisk Aktion Sverige 2022-07-04