AFA Research: Filip Haglen – Kristen Nazist bakom hot mot NMR-avhoppare

Då Filip Haglen figurerat i medier som den “19-åring” som döms i Kalmar Tingsrätt för att hotat en avhoppare från NMR på sociala medier vill vi här gå ut med ytterligare information samt Filips identitet.

Filip Christian Haglén

20030529-4035

Parkgatan 9

59871 Södra Vi

Filip beskriver sig själv som kristen nationalsocialist och tillhör den nya generationen nationella som organiserat sig i lösare sammanslutningar.

Filip på campingfest i skogen med andra unga nazister

Han är idag 19 år och bor med föräldrarna i trakten kring Vimmerby, Småland. Under tidigare tonåren drev han ett numera nedlagt instagramkonto “indawoods” som han delade med andra nationella med den ideologiska inriktningen ekofascism. Via instagramkontot “Nobody_1_1_1_1” har Filip under en period drivit en mindre webshop där han sålt tröjor mm med nazistiska motiv, även detta kontot är numera nedlagt.

Filip kom senare att bli en av de svenska ledarna i “National Partisan Movement”, NPM som var en internetbaserad internationell sammanslutning av unga nationella. Idag är Filip aktiv i Det fria Sverige. I förhör berättar han att han rört sig i “samma kretsar” som NMR, och därigenom känner till avhopparen.

Kalmar Tingsrätt Mål nr: B 1842-22 Olaga hot, 2021-08-23 — 2021-08-30 (2 tillfällen)

Hoten mot avhopparen från NMR handlar om meddelanden Filip skickat via sociala medier. Där han dels hotar att han ska utsätta avhopparen för sexuellt våld och refererar även till en bild som antyder att avhopparen ska hängas. Filip har erkänt och döms till skadestånd, dagsböter och villkorlig dom.

Känner du till Filip Haglén personligen? Har du ytterligare information relaterat till artikeln? Tveka inte att kontakta oss!

Förekommer du i den här artikeln, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare.

Mail: [email protected]

/ AFA Research