AFA Research: Ledande Nazister från Svenskarnas parti åtalas för brott

Fyra Ledande nazister från Svenskarnas parti (SvP) åtalas för brott efter “Medborgargardet” – En grupp nazister och huliganer som under helgen den 24-25 maj 2013 attackerade och misshandlade “invandrare” i Stockholms förorter. Nazisterna åtalas för förberedelse till grovmisshandel alternativt stämpling till grovmisshandel.

Enligt åtalet så stoppades bilen med de fyra nazisterna på en bensinmack och när polisen genomsökte bilen fann man flera stora stenar och maskeringar. Föraren av bilen som var Jonas Johansson erkänner direkt att stenarna skulle användas till att kasta på folk de stötte på och inte gillade. Flera vittnen uppger att bilen synts till vid moskén i Fittja vid flera tillfällen samma kväll. Jonas Johansson uppger även att det var Ludvig Delin som hade kontaktat honom och frågat om han ville följa med till Stockholm och leta upp och eventuellt delta i kravaller. Vid senare förhör tar Jonas Johansson tillbaka sin uppgift trots att han detaljerat berättat var de hittade stenarna. De andra tre i bilen vet givetvis ingenting om stenarna eller maskeringen som hittas på dem.

Jonas Andersson är partisekreterare i Svenskarnas parti medan Ludvig Delin talade både på SvPs demonstration i Stockholm förra året och på Almedalen i år. Jonas Lundström har deltagit på det mesta SvP gjort de senaste åren och är ledande medlem i Stockholms-området. Jonas Andersson är tidigare dömd för just förberedelse till grov misshandel 2005 efter att polisen fann molotovcocktails, slagträn, tårgas, knivar och knogjärn i bilen han färdades i. Vid den tiden var han länsledare för Nationalsocialistisk Front i Östergötaland. Han är även tidigare dömd för misshandel, våld mot tjänsteman och vapenbrott.

Ludvig Delin ställde upp som kandidat för Svenskarnas parti i valet 2014 och kommer från en bakgrund i Vänersborgs Fria Nationalister. Ludvig är även misstänkt för två fall av hets mot folkgrupp och ska upp i rätten nästa år för det.

Jonas Lundström spelar i bandet Tors Vrede och även en av de drivande i Stockholm för Svenskarnas parti. Jonas har en historia i kretsen runt Info-14 och Fria Nationalister. Jonas är även känd för att han sprängde bort sin arm efter han lekt med en hemmagjord fyrverkipjäs på en fest för fira att en vän hade muckat från fängelset.

Det är många aktivister i Svenskarnas parti med ett våldsamt förflutet, i och med bildandet av Svenskarnas parti försökte de upprättahålla en fin bild utåt men de visar gång på gång att de är samma våldsamma nazister som tidigare.

De fyra åtalade Nazisterna är:
Jonas_AnderssonJonas_Andersson1
Jonas Andersson – partisekreterare i Svenskarnas parti och kandidat för Svenskarnas parti i Linköping.
19780308-1913
Jonas har skyddad ID.

Ludvig_Delin1Ludvig_Delin
Ludvig Delin – kandidat för Svenskarnas parti i Vänersborg.
19900716-1038
Gasverksgatan 3 G lgh 1201
462 34 Vänersborg

Jonas_LundstromJonas_Lundstrom1
Jonas Lundström (även känd som Jonas Vrede, tidigare Holmström) – kandidat för Svenskarnas parti i Stockholm.
19840213-0291
Jonas har skyddad ID.

Jonas_JohanssonJonas_Johansson1
Roger Jonas Johansson – aktivist i Svenskarnas parti i Vänersborg.
19900702-2750
Lärovägen 4 lgh 1002
468 32 Vargön