AFA Stockholm: Fem nazister från Svenska motståndsrörelsen (SMR) uthängda efter misshandel

Fem nazister från Svenska motståndsrörelsen (SMR) har identifierats efter misshandeln av en 55 årig man i Åkersberga. Med hjälp av de bilder som SMR publicerat på sin hemsida efter händelsen kunde vi snabbt identifiera nazisterna. Det rör sig om en liten skara unga nazister som har skapat stora rubriker i nyhetsmedierna under den senaste tiden för olika typer av våldsbrott som ägt rum främst i Stockholmsområdet.

Mannen som misshandlades hade kritiserat SMR-anhängarna, och när han lite senare böjer sig ned för att ge en kvinna som sitter och tigger utanför köpcentret pengar attackerar, enligt vittnesuppgifter, flera av nazisterna honom. Mannen blir ikapp sprungen och misshandlad av minst fyra av nazisterna vid ingången till gallerian. ”Mannen försöker fly och tar sig in genom svängdörrarna där han blir instängd av ca 4 nazister som misshandlar honom. Så otäckt, så vidrigt! Mannes fru skriker desperat och ber vakten att reagera, jag försöker forcera svängdörren för att få ut honom, men det är lönlöst”, skriver en av de personer som blev vittne till misshandeln på sin Facebooksida.

åkersbergabarabara

AFA Stockholm satte upp affischer i Åkersberga Centrum för att informera omgivningen om de fem nazisterna som identifierats vid misshandeln av den 55 åriga mannen.

Phillip Olsson (19940310-1992) Phillip var till en början misstänkt för delaktighet i det brutala mordet på Joakim Karlsson, 22, som knivhöggs och misshandlades till döds utanför en bankomat i Vallentuna. Åklagaren valde dock att inte åtala honom i brist på bevisning och utredningen om honom lades ned. Phillip förekommer sedan tidigare i utredningar kring misshandel och grovmisshandel och brott mot knivlagen och vapenlagen. Han är även dömd för att ha stulit komradios från ett varuhus tillsammans med två kamrater för SMR:s räkning.

olsson 940310-19921

Theodor Nordenadler (19910808-5672) Theodor deltar aktivt på SMR:s aktiviteter. Han åtalades nyligen för  mordförsöket på turisten Fidelis Ogu utanför tunnelbanestationen i Hökarängen, han friades dock med hänvisning till att åklagaren inte kunde avgöra vem som hade gjort vad, det är anmärkningsvärt att åklagaren inte heller nämner i domskälen att en av de åtalade nazisternas dna har blandats med Ogus blod. Åklagaren har överklagat domen till hovrätten. Tingsrätten dömde dock Theodor för våldsamt upplopp och hets mot folkgrupp med hjälp av fotografier och filmer efter nazistattacken mot den antirasistiska manifestationen i Kärrtorp.

nordelander2

Oscar Bergström 19940901-8570 Oskar Bergström åtalades nyligen tillsammans med Mattias Glad och Theodor Nordenadler för misshandel i samband med att Svenska motståndsrörelsens genomfört en flygbladsutdelning i centrala Uppsala. Polisen lade först ned utredningen men öppnade upp den igen efter att tidningen UNT gjort en granskning. Händelsen fick stor uppmärksamhet i media efter att en ensam man, likt situationen i Åkersberga omringades och misshandlades av SMR för att mannen ifrågasatt nazisternas åsikter.

8f152

Karl Rydgren (19940527-0159) Han deltar aktivt på SMR:s aktiviteter. Karl dömdes 2015-02-20 för våldsamt upplopp i Kärrtorp till fyra månaders fängelse, samtidigt som han friades från hets mot folkgrupp och brott mot vapenlagen efter att ha deltagit vid Svenska motståndsrörelsens gatuaktion i Umeå den 7 september 2013.

Markus Nordh (19830402-7116) Markus greps efter nazistattacken mot den tillståndsgivna antirasistiska manifestationen i Kärrtorp. Efter attacken hittade polisen yxa, kniv och flaskor innehållandes bensin i Markus Nordhs bil. Enligt mötesanteckningar funna vid husrannsakan hos en av nazisterna deltog Markus Nordh på en militärövning i Ungern med ungerska nazister under sensommaren 2013.

ewrw0pexfu

Relaterade länkar: Misshandeln av en 55 årig man i Åkersberga http://arbetaren.se/artiklar/ingen-misstankt-for-nazimisshandel/ http://arbetaren.se/artiklar/vi-jobbar-pa-att-fa-fram-identiteter/ http://www.expressen.se/nyheter/nazister-lade-ut-bilder-pa-misshandelsoffer/

Mordet på Joakim Karlsson, 22, som knivhöggs och misshandlades till döds utanför en bankomat i Vallentuna http://expo.se/2012/hogerextrema-reaktioner-pa-vallentunamordet_5425.html https://www.aftonbladet.se/nyheter/article18645067.ab http://www.svt.se/ug/karrtorpsnazister https://rsgoteborg.wordpress.com/2012/11/05/nazister-bakom-mordet-i-vallentuna/ 

Mordförsöket på Fidelis Ogu utanför tunnelbanestationen i Hökarängen  http://www.svt.se/ug/fidel-blev-knivhuggen-av-nazister  http://arbetaren.se/artiklar/nazistiskt-mordforsok-utreds-igen/ http://arbetaren.se/artiklar/nazister-frias-for-mordforsok/

Misshandeln av en förbipasserande man i Uppsala http://www.unt.se/start/unt-granskning-tog-hem-guldspade-3650113.aspx http://www.unt.se/uppland/uppsala/smr-rattegang-kan-krava-skarpt-sakerhet-3650500.aspx http://www.unt.se/uppland/uppsala/tre-atalade-for-nazistattacken-3571821.aspx

 

/Antifascistisk aktion Stockholm

https://twitter.com/afasthlm