AFA Research: Åtal mot nazist i näste 2

Christian Lökkeberg (19941224-2258) är en nazist från näste 2, tillhörande kampgrupp 203. Christian är utbildad på byggprogrammet och arbetar via bemanningsföretaget Mankraft, som utför arbeten inom byggbranschen.

Den 26 mars 2017 var Christian på Trollhättan station och jagade fyra stycken ungdomar med invandrarbakgrund med kniv. När Christian påträffades beslagtogs klistermärken från Nordiska motståndsrörelsen [NMR]. Christian påstår i förhör att han fått dessa av en okänd person under en fest.

Han konfronteras med att han hade 69 st pins med rasistiskt budskap och han hade det i innerfickan.Han svarar att han känner inte till det.Han säger att han kan ha fått det på festen. Det var en fest i parken i Uddevalla och dom satt och drack öl.Han fick klistermärken där. Någon hade frågat om han ville ha klistermärken och han hade sagt javisst och han känner inte personen han fick märkena.Det var av en främmande människa.

Christian Lökkeberg har fortsatt att delta i aktiviteter anordnade av NMRHan deltog både på deras 1 maj demonstration 2017 i Falun och deras senaste demonstration i Göteborg 30 september 2017.

 

1 maj i FalunGöteborg 30 september

 

Christian åtalas nu för olaga hot mot grupp, hets mot folkgrupp och brott mot knivlagen. Rättegången planeras att starta 15 februari i Vänersborgs tingsrätt.

Christian Lökkeberg
19941224-2258
Högagatan 2 A lgh 1002, 464 62 Brålanda

Vill du kontakta Mankraft kan du göra det på: 031-22 32 35

Träffar du Christian i din vardag eller har du information om andra nazister i  övriga Västra Götalands län är du välkommen att tipsa oss på afa-doku@riseup.net.

/Antifascistisk aktion Research