AFA Helsingborg: Jonatan Kazimiersky – aktiv i NMR näste 3

Vi väljer här att gå ut med information om Jonatan Kazimiersky, hemmahörande i Hässleholm aktiv i Nordiska Motståndsrörelsen Näste 3. Tidigare dömd för mordbrand samt stöld och häleri i en uppmärksammad rättegång 2009. Under den rättsprocessen pratade Jonatan i polisförhör vilket ledde till att flera av hans kamrater blev dömda. Jonatan dömdes även 2007 för olaga intrång och vapenbrott.

Jonatan Kazimiersky
19900205-1192
Poste Restante
281 01 Hässleholm
Tel: 0707145940
Fordon: ACT941- ljusgrå Volkswagen Passat Variant 2.0 TDi

Liksom andra av NMRs aktivister i Näste 3 har Jonatan valt att använda sig av Poste Restante “Kvarliggande Post”. Det innebär att Jonatan inte är skriven på någon adress utan hämtar ut sin post på ett kontor i Hässleholm. Systemet är tänkt att användas tillfälligt men Jonatan har utnyttjat det i flera år som ett sätt att undvika uppmärksamhet.

Känner du till Jonatan Kazimiersky personligen, eller ser du han i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Hässleholm? Tveka då inte att kontakta oss: [email protected]

Engagemang i NMR

Jonatan Kazimiersky började synas till på aktiviteter med NMR  2018. Han deltog bland annat i första maj-demonstrationen i Ludvika som annordnades av NMR.

Jonatan Kazimiersky på NMR-demonstration i Ludvika 1 maj 2018
Jonatan Kazimiersky på NMR-demonstration i Kungälv 1 maj 2019

Han har synts till på aktivistträningar och interna sammankomster med Näste 3 samt är ansvarig för de kamprapporter som lagts ut från Hässleholm.

Jonatan Kazimiersky nederst i bild tränar inför aktivisttestet
Jonatan Kazimiersky tränar knivslagsmål med näste 3
Jonatan Kazimiersky lyssnar på föredrag om nationalsocialism på månadsmöte med näste 3
Jonatan Kazimiersky iförd NMRs aktivistjacka delar ut flygblad utanför ett köpcentrum i Kristianstad

Stölder, Mordbrand och inbrott 2007-2008 (Mål nr B 2043-08, Hässleholms tingsrätt )

Jonatan Kazimiersky ingick i ett kompisgäng i Hässleholm under den här perioden med kopplingar till NSF (Nationalsocialistisk front, föregångare till nu nedlagda Svenskarnas Parti) Förutom Jonatan Kazimiersky ingick även Kim Franzén ( FD NSF, SVP. Som numera bor på en gård tillsammans med Andreas Karlsson, känd från händelserna kring 8:e mars 2014). Kompisgänget gjorde sig skyldiga till ett antal mordbränder av lokaler i Hässleholmstrakten. Bland annat en skola, samt en Lada som nyttjades av ornitologsällskapet samt Militärmuseét. Stölderna bestod i militärhistoriska föremål som delvis behölls och delvis såldes vidare. Bland annat påträffades en pansarvärnsrobot och en m-90 hjälm hos Jonatan Kazimiersky under en husrannsakan.

 

Utdrag från dom i mål nr B2043-08 Hässleholms tr
Utdrag från dom i mål nr B2043-08 Hässleholms tr

Totala kostnaden för skadorna i samband med bränderna uppgick till närmare en miljon kronor. Under förundersökningen valde alla åtalade att prata i polisförhören där de anklagade varandra. Jonatan dömdes för skadegörelse, mordbrand och stöld. Påföljden resulterade i 220 timmars samhällstjänst, skyddstillsyn samt skadestånd till ett tiotal olika målsägande.

Händelserna skrevs om i bland annat tidningen “Norra Skåne”: https://www.nsk.se/2009/07/21/atta-man-atalas-for-stolder-och-mordbrander/

Misshandel ( Mål nr B 97-19 Hässleholms tingsrätt )

190131 Inleddes en förundersökning avseende grov misshandel i Hässleholm där Jonatan Kazimiersky utpekades som misstänkt. Åtalet lades dock ner.

Jonatan Kazimiersky underhållsstöd 2017 ( Mål nr 2721-17, Förvaltningsrätten )

Jonatan försökte under 2017 undvika att betala underhåll för sina barn som han har sedan ett tidigare förhållande. Han hävdade att han redan betalat underhållet genom diverse överföringar men det ogillades av förvaltningsrätten. Jonatan Kazimiersky ålades betala underhållet.

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare.

[email protected]