AFA Göteborg: Patrik “Ulven” Persson – Youtubenazisten

Den 1a maj 2018 dök youtubenazisten Patrik “Ulven” Persson upp vid Syndikalisternas demonstrationståg. Iförd en t-shirt med Franco-tryck och “uppbackad” av de välkända våldsverkarna tillika NMR-aktivisterna Alexander Nystrand och Mikael Henriksson stod Patrik Persson där Nordhemsgatan möter Första Långgatan och gormade när demonstrationståget passerade.

När delar av demonstrationståget bröt ut för att mota bort Persson valde hans nazistkumpaner att göra som två små getingar och stack. Kvar i sticket blev Patrik Persson, som med sitt blodiga nylle blev ett utmärkt exempel på nazisternas känsla för sammanhållning.

I polisförhör med ett vittne efter händelsen går det att läsa:
Vittnet: En kompis till killen som blev slagen, verkade inte vilja ingripa och hjälpa honom. Killen som blev slagen hade en t-shirt på sig med Mussolini på.
Polisen: Hur nära var kompisen till honom som blev misshandlad?
Vittnet: Han var rätt nära men försökte låtsas som om han inte kände honom och gick iväg.

Med anledning av att det drar ihop sig till rättegång i fallet tar AFA Göteborg återigen en titt på de inblandade nazisterna.

 

Patrik Lars-Olof Persson (19820327-4876)

Lilleby Ås 7 lgh 1001
42350 Torslanda

Patrik Persson har sedan 2016 gjort sig känd för att trolla vänsterdemonstrationer i Göteborgsområdet, t.ex. genom att dyka upp med paroller som “Hellre död än röd”, “Sverige åt svenskarna” eller “Hellre nationalsocialism än kommunism”. Han har också ensam försökt blockera ett pridetåg. Sina aktioner har han filmat och lagt upp på Youtube där han hejas på av andra högertroll.

Senaste nytt från Patriks YouTubekanal är att han försöker komma till rätta med sin övervikt. Han reflekterar själv att om han ska fortsätta med sin “aktivism”så måste han få bättre fysik. Kanske har han insett att han behöver bli en bättre löpare. Han kämpar också mot en infektion efter att ha attackerats av en katt.

 

Alexander Nystrand (19911007-5273) är dömd för attacken mot en antirasistisk demonstration i Kärrtorp 2013 och var också misstänkt för ett mordförsök i Hökarängen. Alexander figurerade även i den uppmärksammade förundersökningen kring den serie bombdåd som utfördes i Göteborgsområdet under 2016 som sedemera ledde till långa fängelsestraff för de tre NMR-aktivisterna Anton Thulin, Jimmy Jonasson och Viktor Melin.

 

Mikael Henriksson (19770119-4990) har ett långt förflutet i Göteborgs nazirörelse och är dömd för ett antal grova våldsbrott och vapenbrott, bland annat i samband med en missriktad hämndaktion efter att nazister konfronterats i Göteborg och ett antal aktivister i Göteborgs Fria Nationalister (GFN) valde att oprovocerat attackera och grovt misshandla ett antal konsertbesökare utanför och runt Musikens Hus och Stigbergstorget 2005.

Känner du någon av personerna i vår artikel, vill du komma med tips eller dela med dig av annan information? Hör då gärna av dig till oss! Har du annan information om fascister i Västra götaland, eller vill aktivera dig i kampen mot fascism? Tveka då inte att kontakta oss!

Mail: [email protected]