AFA Lund – De nazistiska småbarnsföräldrarna del 2

För nästan exakt ett år sedan så skrev vi om de nazistiska småbarnföräldrarna Kim Mauritzson och Susanne Stenberg. I artikeln, som ni kan hitta här, så kunde vi berätta om hur polisen vid en kontroll av Kim och Susanne fattade misstankar om narkotikapåverkan och utförde en husrannsakan i deras villa i Bromölla där polisen fann bl.a. vapen och ammunition. Nu kan AFA Lund avslöja att Kim och Susanne i flera år vanvårdat sina barn genom fysisk och psykisk misshandel, misskötsel och upprepade kränkningar.

Vi varnar för att en del av materialet och beskrivningarna i artikeln kan vara triggande.

 

Inom den rasideologiska miljön så fästs det mycket fokus på idéen om kärnfamiljen och denna fascistiska miljö propagerar gärna både internt och utåt om vikten av ett sunt leverne och en trygg och stabil uppfostran av barnen, skilt från majoritetssamhället. Ofta försöker vit-maktrörelsen propagera att barn utanför nationalsocialistiska hem mår dåligt av eller rent av far illa av “fel uppfostran” och att den enda räddningen är en “vit” och “nationalsocialistisk” uppfostran inom en kärnfamilj. Vi vill också betona att både Kim och Susanne länge varit aktiva nazister inom Nordiska motståndsrörelsen (NMR) där Kim var kampgruppschef för Skåne tills deras lokalgrupp (näste 3) blev för få för att husera flera kampgrupper inom nästet. Som mångåriga och betrodda aktivister inom NMR så har både näste 3 och organisationen hållit dem om ryggen, även när flertalet av deras kamrater har haft vetskap om hur de behandlar barnen. Detta beteende av nazistiska grupper, ett beteende som sopar vilka brott och illgärningar som helst under mattan för att behålla medlemmar, har vi under åren förstått är extra utbrett inom näste 3.

 

Kim och Susanne har båda barn från flera tidigare förhållanden. Susanne Stenberg (19890201-7022), som tidigare bodde i Emmaboda, är också känd som “Laserkvinnan” efter en uppmärksammad dom gällande hets mot folkgrupp Susanne var medlem i SvP.

Susanne bor sedan lite mer än två år tillsammans med Kim på Årupsvägen 43-22 i Bromölla. Kim Mauritzson (19901110-1095) har liksom Susanne varit organiserad inom den nazistiska miljön i många år. Kim har de senaste åren arbetat på Kattkommando Syd, en förening som konsekvent blundat för att ha en aktiv nazist, och nu avslöjad barnmisshandlare, arbetande hos sig.

 

Vi i AFA Lund har fått ta del av flera orosanmälningar, utredningar och polisrapporter som gjorts genom åren angående Kim och Susannes behandling av barnen på Årupsvägen 43-22 i Bromölla. Ett av Kims barn, som han har delad vårdnad om, har råkat extra illa ut för Kims och Susannes så kallade nationalsocialistiska uppfostran. Nedan följer flera utdrag (där barnens namn är maskade) ur olika orosanmälningar och utredningar som har gjorts de senaste åren.

 

Under juni 2017 märker en av pedagogerna på en av barnens förskola att något inte står rätt till då barnet blir mycket orolig när Kim ska hämta honom på förskolan. Personalen på förskolan märker också av att barnet beter sig annorlunda när Kim är i närheten. Nedan är ett utdrag ur en orosanmälan som gjordes samma månad 2017.

 


Barnets rädsla för sin fader fortsätter under året och i februari 2018 blir det en ny orosanmälan. Denna gången blir personalen ännu mer oroade då det framkommer att Kim och Susanne slår barnet i hemmet.

 

Det är dock inte bara barnens förskola som uppmärksammar att barnen lever i en minst sagt ohälsosam miljö hemma hos Kim och Susanne. Vid en hälsokontroll utförd på BVC i Kristianstad blir vårdpersonalen oroliga då en av barnen inte har gått upp något i vikt sedan förra kontrollen. Barnet verkar också ha gått bakåt i utvecklingen. Typiska varningssignaler gällande vanvård av barn.

 

Efter en husransakan i nazistparets hus på Årupsvägen 43-22 i Bromölla beslutar sig även polisen för att de ska göra en anmälan till Socialnämnden. Vi har tidigare skrivit om denna husransakan. Poliserna som genomsöker bostaden hittar luftgevär, knogjärn, yxa, machete och knivar. Många av dessa vapen fanns äve inom räckhåll för barnen. Polisen iaktog att det också var plancher, affischer från NMR samt hakkorsflaggor på väggarna.

 

 

Det är dock inte bara från myndighetshåll som man märker att saker inte står rätt till i nazistvillan. En av barnens släktingar som ibland är på besök hos Kim och Susanne uppmärksammar socialtjänsten i grannkommunen om hur Kim och Susanne misshandlar sina barn. I utdragen av släktingens vittnesmål nedan kan man läsa hur släktingen bevittnar hur Kim och Susanne bestraffar ett 5-årigt barn på olika sätt.

 

 

I kopian av anmälan ovan kan man läsa bl.a. följande:
Pappa (Kim reds.anm) och hans flickvän (Susanne reds.anm) uppges vara elaka mot NN, “det händer ibland, hyfsat ofta”. Ett exempel är ett tillfälle när NN stod naken, skakade och frös efter att ha kissap på sig. Han fick inte gå på toa. NN kissade sedan på sig en andra gång och fick städa upp efter sig själv.[…]
Ett annat exempel är att NN inte alltid vill/kan äta upp sin mat. Hans ansikte kan då tryckas ner mot maten och tvingas äta upp i alla fall. Det har även hänt att när han inte äter upp maten eller är för långsam med att äta så får han äta havregrynsgröt till alla måltiderna under den kommande dagen. NN tycker inte om havregrynsgröt och har vid tillfälle kräkts av att tvingas äta den men tvingas ändå att göra det. […]

Släktingen som ibland är på besök i hemmet fortsätter att vittna om vanvården av barnet.

 


Den bruna sörja som i Sverige kallar sig själva för den nationella rörelsen är verkligen ruttet. En rörelse som skriker högt
om, hetsar och attackerar regnbågsfamiljer och rasifierade hem p.g.a. ett påstått hot mot kärnfamiljen och de “svenska barnen”. Ett ickehot som likt fascisternas gapande om hotet mot yttrandefriheten är i grunden en falsk fasad. Vi vet att från både erfarenheter av historien till dagens fall att fascister vill krossa det de utåt säger sig bejaka. De använder sig av yttrandefriheten för att kunna växa som rörelse och skrämma motståndare till tystnad. Men när de har makten ska den avskaffas för alla andra. De säger sig vilja skydda både barn och familjen från “osunda värderingar”. De vill ha patriarkala kärnfamiljer som är enkla att kontrollera och där barnen trasas sönder så att de också ska “vakna” och känna tillhörighet och trygghet inom den våldsamma nazistiska sekten.

Uppgifter

Kim André Mauritzson
19901110-1095
Årupsvägen 43-22
295 39 Bromölla
Tfn: 0708-174973
Susanne Kristina Stenberg
19890201-7022
Årupsvägen 43-22
295 39 Bromölla

För oss som arbetar dagligen med att kartlägga och bekämpa fascister är sorgligt nog inte historien om nazistfamiljen i Bromölla något förvånande. Vi har genom åren sett hur aktiva nazister slår sina fruar, barn och flickvänner. Hur de använder narkotika och begår antisociala brott. Och hela tiden sopar deras organisationer dessa saker under mattan och skyddar utan undantag förövarna. Det väldokumenterade uppdagandet om hur Kim och Susanne behandlar sina barn kommer NMR enbart att vifta bort. Detta är för att fascismen i grunden är antimänsklig. Fascismen kan aldrig sluta lyckligt, vare sig för dess anhängare eller dess offer.

 


En
borgerlig stat, oavsett om socialdemokrater eller moderater sitter vid rodret, betyder alltjämt exakt samma sak: nedmontering av det gemensamma för att låta riskkapitalister tjäna snabba pengar på vår bekostnad. Det enda vi andra kan förlita oss på är solidaritet. Var solidarisk med barnen. Anmäl föräldrarna till relevanta myndigheter så att barnen kommer därifrån. Du som läser detta kanske jobbar inom kommunen eller har själv iakttagelser om vanvården? Var inte tyst, låt inte nazisterna komma undan.Länkar till var du kan vända dig om du vill tipsa myndigheter om barnens missförhållanden och hitta stöd och hjälp i och runt Bromölla:
Misstanke om barn som far illa
Kriscentrum – mot våld i nära relationer    

Länk till kontaktuppgifter för kriscentrum i Kristianstad (öppnas i en ny flik)

Vi kommer att forsätta granska nazisternas destruktiva familjeliv. Vår systergrupp AFA Malmö har nyligen gjort ett mycket bra grävande reportage om hur nazisterna Christer Andersson och Carolyn Whealan-Andersson gömmer sina barn från det Svenska skolsystemet, ni kan läsa deras reportage här (öppnas i en ny flik)!

Har du uppgifter som kan hjälpa oss i vårt arbete med att bekämpa NMR eller andra fascister i Skåne så tar vi gärna emot dina tips!

 

Kontakta AFA Lund: