AFA Göteborg: Så kom vi över NMR:s sköldar

Under den senaste tiden har flera uppgifter kommit in till AFA Göteborg som bekräftat det vi redan misstänkte. Nämligen att nästesledaren för Näste 2, Jimmy Andersson förvarar stora delar av NMR:s demonstrationsutrustning på sin gård Synnerby ängen 1 utanför Skara. Eller gjorde ska vi väl säga. Den här gången bestämde vi oss nämligen för att åka dit och undersöka saken.

Gården, som var full med bråte och skrotbilar, har tidigare använts som mötesplats för NMR och AFA Göteborg är bekant med gården sedan tidigare besök. Vi kunde gå raka vägen in i ladan där vi fått berättat för oss att demonstrationsutrustningen förvarades. Dörren stod öppen.

Jimmy Andersson har nyligen fått barn med sin sambo Julia Rosander Ekblom, även hon medlem i NMR. Jimmy och Julias relation skapade splittring i nästet eftersom Julia tidigare varit ihop med en av nästets mest aktiva medlemmar.

Man hade kunnat tro att nazistisk förvaring också skulle innebära nazistisk ordning. Men insidan av Jimmy Anderssons lada såg ut som ett skrotupplag. Det var smutsigt och stökigt. NMR verkar inte hysa den respekt för sina fanor och symboler som man hade kunnat förvänta sig av en fascistisk rörelse.

I ladan fanns en gammal husvagn, presenningar, däck och annat skrot. En gammal NMR-sköld i trä med organisationens logga på låg kastad på marken. Vi fick vada fram bland bråten tills en av oss stötte emot en sköld nedpackad i ett svart tygfodral.

Fodralen gjorde att sköldarna var lätta att transportera men var dammiga och nerstänkta med fågelskit. Vi samlade ihop alla sköldar som vi kunde hitta och på vägen ut hittade vi även en fana som stod lutad mot en vägg.

Under hela aktionen var det tyst och lugnt i Jimmy Anderssons hus och vi fick känslan av att vi hade kunnat göra lite vad vi ville på gården eftersom det uppenbarligen saknades både larm och lås.

Vi hörde heller ingenting ifrån Jimmy Anderssons djurstallar där han tidigare låtit sina djur leva i sån misär att han flera gånger hotats med vite från Länsstyrelsen, något som vi har hört ska ha spridit en hel del missnöje bland aktivister i Näste 2. Många har hoppat av under Jimmy Anderssons ledning och information från organisationens inre läcker nu ut åt flera olika håll.

Jimmy Andersson har gång på gång klantat sig som nästesledare och tvingat rörelsen att städa upp efter honom. Nu har han låtit NMR:s fana och sköldar falla i händerna på AFA Göteborg. Vi ser med spänning fram emot att se hur NMR:s ledning kommer reagera på att Anderssons klantighet lett till att man blivit av med stora delar av sin demonstrationsutrustning.

Första maj är arbetarklassens kampdag och det är inte något som fascisterna någonsin kommer att ändra på. Vad de än hävdar så representerar de varken arbetarna eller “folket”. NMR är en obskyr nazistsekt vars ideologi i grunden är fientlig mot arbetarklassen. Det här kommer alltid vara vår dag och antifascism kommer alltid vara självförsvar.