AFA Stockholm: Anders Sundström – anställd av Krafta entrepenad AB

AFA Stockholm väljer idag att publicera ännu en artikel om Anders Sundström. Han arbetar på samma arbetsplats som nästeschefen Jonas Andersson, har en partner i Knivsta och har efter flera år skrivit sig på egen adress i Vallentuna. Han är fortsatt aktiv i Nordiska motståndsrörelsen sedan 2016. Med den här artikeln vill vi redogöra för Anders engagemang i den fascistiska rörelsen.

Anders Sundström har varit aktiv i Nordiska motståndsrörelsen(NMR) sedan 2016. Hans aktivitetsgrad har skiftat under åren men han har dykt upp på de stora arrangemang. Han har varit och är en aktiv medlem och har genom åren deltagit på en rad interna och externa arrangemang som NMR anordnat. Här nedan kommer ett axplock av bilder från de senaste åren.

Anders deltog på NMRs demonstration i Göteborg 2017

Anders deltog på NMRs demonstration i Boden under 1 maj 2018. Läs mer om vilka som deltog här.

Anders deltog på Raul Wallenbergs torg under en manifestation 2019.

2020 deltog Anders på NMRs Nordendagar.

Anders har blivit mer och mer aktiv de senaste åren och har sedan en tid tillbaka blurrats i NMRs filmer och foton. NMRs medlemmar har i större grad maskerat sig utan anledning, antagligen för att de ser tuffare ut.

I den kontakt vi haft med hans före detta organisationskamrater som lämnade NMR för att bilda Nordisk styrka(NS) så har han beskrivits som “tystlåten”, “asocial” och “socialt efterbliven”. Läs mer om bildandet av Nordisk styrka och deras kuppförsök i NMR här. Anders var en av de få som inte blev medlem i NS utan fick stanna kvar i NMR.

Dom efter demonstrationen i Göteborg 2017

Anders var en av de 17 som åtalades efter demonstrationen i Göteborg. Han åtalades för hets mot folkgrupp och våldsamt upplopp. Han dömdes till slut för våldsamt upplopp vilket gav påföljden 75 timmars samhällstjänst. Här kan du läsa mer om åtalet.

En misslyckad karriär

Anders läste mellan höstterminen 2015 och vårterminen 2017 yrkeshögskoleutbildning till it-säkerhetstekniker på Edugrade. Läs mer om utildningen här. Inför utbildningen så läste han på komvux mellan november 2013 fram till juli 2014.

“Utbildningen tar upp aktuella säkerhetsproblem och risker i moderna nätverk samt hur man förebygger och åtgärdar dessa. Du får lära dig hur man minimerar intrångsrisker i datasystem, trådlösa samt trådburna nätverk och molnbaserade lösningar. Du får agera angripare – d v s bryta dig in på ett nätverk för att få en förståelse för hur du ska skydda det aktuella nätverket mot angrepp.”

– taget från utbildnings hemsida

Att Anders ens läste utbildningen visar på hur naiv han var. Det var aldrig en karriär som skulle gå att kombinera med att vara aktiv i en fascistisk organisation. Hans kunskap lär ändå varit en tillgång för NMR då de har svårt att få tag på it-specialister. Utöver det och en del arbete med deras hemsida så har han bland annat varit producent för NMRs pratpodd Mer än ord.

Anställd på Krafta entreprenad AB

Anders tvingas som många andra fascister att söka sig till byggbranschen där domar och aktivism inte spelar lika stor roll. Han är idag anställd av Krafta entreprenad AB tillsammans med nästeschefen Jonas Andersson (19780308-1913). Anders har arbetat där sedan 2019. Efter jobbet så tar han företagsbilen hem och parkerar den över natten i sitt bostadsområde. Den tiden är över.

Vad än Anders lovar eller företaget så är de en av de parter som kommer att ta smällen för hans aktivism. Att företaget anställt två fascister från NMR gör det inte bättre.
Anders lön går till att upprätthålla fascistisk verksamhet både lokalt och i andra delar av landet. Det är ett faktum att Krafta entreprenad AB understödjer hans verksamhet om de inte agerar på den här informationen. På företagets instragramkonto finns det ett flertal bilder på Anders.

Vi uppmanar allmänheten att kontakta Krafta entreprenad AB och berätta vad man tycker om att Anders och Jonas är anställda där:

Kontaktperson:  Niklas Johansson
Telefon:  070-456 79 97
Email:  [email protected]
Webb:  www.kraftabygg.se
Postadress:  Ryssviksvägen 2 1 tr, 131 36 Nacka, Stockholms län
Org.nr:  556807-6573

Fascism – en familjetragedi

En annan som kommer att leva med konsekvenserna av Anders handlande är hans partner Anita Kjell(19810406-4863). De har varit tillsammans sedan hösten 2022. Hon är nära vän med Jenni Kannisto(19860709-0563) som blev misshandlad av sin parter Joakim Kannisto(19880822-0035) som även han är aktiv i NMR och Näste 1.

Jenni till vänster och Anita till höger i bild.

Anita bor tillsammans med två av hennes tre barn. Barnen är de som skadas mest av att vistas i fascistiska sammanhang. Barn är lättpåverkade och att växa upp med aktiva fascister sätter spår för resten av livet. P1 dokumentär har släppt ett bra program på det temat, lyssna på det här. Vi har sett det här gång på gång och det leder alltid till ökad splittring mellan vänner, familj och före detta partners. Det är detta som de föräldrar vi har kontakt ångrar mest. Vi förväntar oss att Anita tar sitt förnuft till fånga och väljer barnen före Anders. Förhoppningsvis så inser hon sitt misstag. Det är bara att hoppas att de inte är utom räddning. För de som ändå väljer fascismen framför sina barn och tillslut inser sitt misstag så är vägen tillbaka lång och ibland utom räddning.

Fascism och tarotkort

Antia har håller på med tarotkort och på hennes facebook har hon ett album som heter Feedbacks från klienter. Det är ett album med meddelanden från dem hon har “väglett”. Vi har sett det här flera gånger och vill man läsa mer och hur det gick för Lisa Hellman(19620103-6032) när hon skulle kombinera företagsamhet inom spiritualism och andlighet med ett medlemskap i NMR så kan man läsa om det här. Anita är som Lisa Hellman med i ett antal grupper på facebook där hon har kontakt med andra som har samma intresse. Flertalet inom hennes svär vill inte ha med fascister att göra. Anders aktivism kommer att skada hennes anseende.

Om hon inte redan känner till det så är man skeptisk mot detta inom NMR. Men partners till medlemmar brukar kunna komma undan med det till en viss gräns. I slutändan så handlar det om hennes praktik är förenligt med deras ideologi vilket det ofta inte är vilket resulterar i att de inte litar på personen i fråga. Och på det sättet så kommer Anita att skada Anders anseende bland medlemmarna i NMR.

Anita Inga-Karin Kjell
19810406-4863
Södervägen 25 B lgh 1201
741 43 Knivsta

Anders Sundström
19930519-0879
Zetterlundsslingan 2 lgh 1105
186 54 Vallentuna

Nuvarande adressen i Vallentuna

Anders flyttade till sin nuvarande lägenhet i Januari 2023. Hans grannar kommer inom kort att få information om hans medlemskap i NMR. Vi ska se till att alla boende i hans område känner till honom och vad han gör på sin fritid. Detsamma gäller för de som bor i Anitas område. Våra informationskampanjer pågår kontinuerligt varesig det offentliggörs eller ej. Vill du läsa mer om hur vi arbetar med utskick så klicka här.

Tidigare skenskrivningar

Anders har under perioder varit skenskriven på sina föräldrars adresser för att inte avslöja hans faktiska adress. Han var mellan 2018 och 2021 skriven på hans pappas adress Bricka 35A i Bjuråker. Mellan 2021 och 2022 var han skriven i Vallentuna hos sin mamma med partner på Örtagårdsvägen 6 i Vallentuna. Baksidan med detta är att han sätter de personerna som skyddat och skyddar honom i fara. Det viktigt att klargöra och understryka att alla som underlättar för en fascist ses som en medhjälpare. Faktum är att den adress som fascisterna uppger att de bor på blir ett legitimt mål.

Avställda fordon

Anders äger en avställd röd motorcykel från 2004 av typen Silverstone Allroad 300 med regestreringsplåt UOM788. Han har även en röd Toyota Tercel 4X4 från 1986 med registreringsplåt MNX320.

***

Känner du till Anders Sundström eller någon av de andra personerna som nämns i artikeln? Ser du någon av dem i din vardag, på jobbet eller i ditt bostadsområde? All information är av intresse.

Har du annan information om fascistisk aktivitet eller är du intresserad av att organisera dig i AFA? Tveka inte att kontakta oss!

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare.

Följ oss på sociala medier för att inte missa framtida nyheter.

Mail: [email protected]
Twitter: @afasthlm
Instagram: @afastockholm
Facebook: Antifasciskt aktion Stockholm
/AFA Stockholm