Varenus Luckmann – Svenskarnas Partis kandidat i Klippan

Christopher Varenus Luckmann (19860226-3595) är nazisten som ställer upp för Svenskarnas Parti i Klippan i valet 2014. Han har fått en del uppmärksamhet på senaste tiden då han först intervjuades i Realisten där han pratade vitt och brett om sin beundran för Hitler och sedan i Helsingborgs Dagblad[1] där han kallade demokrati för skräp, en riktig posterboy för SvP med andra ord.

Luckmann_nazi_keps

På Svenskarnas Partis valsedel så står Varenus Luckmann som studerande trots han inte studerar men han tyckte det väl var pinsamt och skriva arbetslös och mottager försörjningsstöd. Han är inte så stolt över detta så när Stefan Jacobsson frågar vad han ska stå som på valsedeln så svarar han “studerande”:

27.02.2014 06:09
Stefan Jacobsson
Hej,
Vi behöver åder på dig, samt en yrkestitel till kommunlistan.
Kan vi lägga ut ditt telefonnummer med?
Grattis i efterskott min vän!

27.02.2014 12:44
Varenus Luckmann
28 så sent som igår, yrkestitel får bli studerande, för arbetslös låter inte så smickrande på listan. Nummer bör du inte skriva ut, för jag svarar inte på okända nummer ändå, men jag ska se om jag inte kan skaffa ett extranummer att bara ha till parti-/arbetsverksamhet, om det går att lägga till senare. Tar ni med mail så har jag redan [email protected]
Och tack ska du ha.

Luckmann pratar vitt och brett i sina intervjuer om att demokratin är skräp och att istället så ska vi ledas av kompetenta personer samtidigt som han verkar se sig själv som en kompetent
person som bör få något slags inflytande. Detta är samma person som inte haft ett jobb någonsin.

Så här säger han i juli 2011:

Varenus Luckmann
Aldrig skrivit ett CV i hela mitt liv. Skulle inte stå så mycket ändå. D:

Detta är alltså en person född 1986 och tog studenten 2006 och 2014 så jobbar han ännu inte.

Luckmann har en historia inom först Nationalsocialistisk Front 2002 (vilket han senare förnekar i intervjuer, varför är något oklart). Efter det dök han upp runt Helsingborgskampanjen
tillsammans med bröderna Freij, två personer han mer än gärna snackar skit om (återkommer till det längre ner).

Varenus är dessutom flerfaldigt dömd för flera våldsbrott som Ofredande 2002 (B 1533-02 Helsingborgs TR), Våldsamt motstånd 2003 (B 2229-03 Helsingborgs TR), Misshandel 2008 (B 4084-08 Helsingborgs TR) och Förolämpning 2011 (B 3487-11 Helsingborgs TR). Varenus lyckades dock inte ens genomföra sin samhällstjänst pga “sin problematik” (hans ord), här får han en varning av tingrätten, läs här.

Vi presenterar här en flera års lång Facebook-konversation mellan Varenus Luckmann, kandidat i Klippan och Rasmus Björnberg, kandidat i Helsingborg för Svenskarnas Parti. Ladda ner hela på länken här.

Vi tackar för all trevlig information och vi har massa som vi kommer publicera från diverse Facebook-chattar Luckmann och andra SvP-aktivister har haft. Vi tackar även för mötesprotokollen med namn på, ni som vet ni är med där och inte vill hamna här kan höra av er.

[1] http://hd.se/klippan/2014/07/11/valkandidat-ser-demokrati-som/

FÖRTYDLIGANDE: Vi är inte intresserade av att klanka ner på människor som inte jobbar, vi ville påvisa hans dubbelmoral. Löneslaveriet och arbetslinjen är något kapitalismen har tvingat på oss och kapitalism och fascism går hand i hand.