Pressmeddelande: AFA brände ned nazistgården

Vi brände ned nazistgården. På julafton åkte en grupp från Antifascistisk Aktion ut för att bränna ned Nationalsocialistisk Fronts partihögkvarter i Tråvad utanför Vara efter en tids spaningsarbete. Fastigheterna ägs av den ökände nazisten Curt Linusson, men disponeras av Nationalsocialistisk Front, vilka använt byggnaderna till vit-makt konserter, möten och boende för nazister. Gården var tänkt att fungera som NSF:s partihögkvarter och utgångspunkt under det kommande kommunvalet i Vara där nazisterna planerar att ställa upp.

Efter att Vara kommun misslyckats med att få bort nazisterna från området valde vi i Antifascistisk aktion (AFA)  att med eldens kraft förhindra NSF:s fortsatta verksamhet på gården. Tidsinställda brandbomber placerades ut på strategiskt väl valda platser och med ett tillfredsställande resultat som följd. Boningshuset och ett kontor totalförstördes och den stora spinneri fastigheten fick rök- och brandskador.

 

“Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. Curt han sover i nazigård djupt under midnattstimma. Brandbomben vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, elden den flammar på taken Curt han springer ut naken. Curt han sliter sitt tunna hår, lager av propaganda brinna. NSF de får nog en jobbig vår, inga val lär de vinna. Månen sänker sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, elden den flammar på taken. Endast tomten är vaken.”

God jul önskar AFA Sverige

http://www.expressen.se/gt/okanda-afa-tar-pa-sig-ansvar-for-mordbranden/

 

/Antifascistisk aktion