AFA Malmö: Metalnazisten från Flyinge

 

Jarl Herlitz (19920112-2034) är en nazist som de senaste åren sakta har krypit sig närmare den nazistiska gruppen Nordiska Motståndsrörelsen (NMR). Förutom Jarls deltagande på nazistiska arregemang och aktiviteter så har Jarl ett stort intresse för musik och har varit gitarrist i ett black metal-band baserat i Malmö – men helst så skulle Jarl vilja spela i ett NSBM-band (nationalsocialistisk black metal). Bland de nazistiska aktiviteter som Jarl har deltagit på finns NMR:s 1:a maj-demonstration i Borlänge 2016, flygbladsutdelningar och interna aktiviteter med näste 3 (som omfattar Skåne och Blekinge) i NMR – däribland deras flygbladsutdelning vid Emporia och efterföljande middag på Folkets Hus i Skurup, i januari i år.

Vi i AFA Malmö vill med denna artikel informera personer kring Jarl om hans nazistiska engagemang. Musikscenen i Malmö och Skåne är stor men ändå liten – och vi vet att nazism är lika ovälkommet där som i resten av Malmö.

 

Jarl döljer inte sin fascination för nazistisk black metal – notera gärna tygmärkerna på hans väst.

 

Jarl på spelning och under posering med sitt tidigare band ute i skogen.

Jarl Viking Herlitz
19920112-2034
Roslövsvägen 1A
247 47 Flyinge

Känner du dig träffad av vår artikel – eller vill undvika vår framtida uppärksamhet – så är det bara att höra av sig till oss på mail eller via vår krypterade kontaktformulär. Våra kamrater i AFA Helsingborg har skrivit en bra sammanfattning om hur vi förhåller oss till kontakt från avhoppare: Angående avhopp från den nationella rörelsen.

Känner du Jarl personligen, eller ser du honom i din vardag, på spelningar eller på puben? Hör då gärna av dig till oss med tips och information! Har du mer information om fascister i Skåne, eller vill du aktivera dig i kampen mot fascism? Tveka då inte att kontakta oss! Mail:
[email protected]