Elin Reinhardt – Ansvarig utgivare Nordfront *Uppdaterad

Elin Reinhardt är mångårig aktiv i Nordiska motståndsrörelsens, Näste 2. I juli 2021 så valdes Elin till en ny post som ansvarig utgivare för NMRs propaganda organ, Nordfront. Att vara ansvarig utgivare för Nordfront innebär att du förr eller senare kommer hamna i rättsligt trubbel då sidan oftast är föremål för olika brottsutredningar bland annat för brottet hets mot folkgrupp. Elin är sedan ett par år tillbaka aktiv medlem i organisationen och deltar på både interna och öppna aktivtiter.

 

Elin Alexandra Reinhardt (880427-5009)
Tvetgatan 233 lgh 1002
442 33 Kungälv

Engagemanget i NMR

Elin har varit aktiv i flera poddar kopplade till NMRs poddprojekt, Nordisk Radio. Hon har varit fast medarbetare i podden Radio Regeringen sedan start. Radio Regeringen drivs av Elin och Noora Isojärvi (900107-4526) och beskrivs på Nordfront.se: “Radio Regeringen är ett trevligt och lättsamt nationalsocialistiskt, kvinnligt radioprogram, som marknadsförs som ‘nationalsocialistisk mysradio’. De tar upp nationalsocialistiska frågor och nyheter ur ett mer lättsamt, mjukt och kvinnligt perspektiv”. De lyfter bland annat upp det nazistiska citatet “Vi måste säkra existensen för vårt folk och en framtid för våra vita barn”.

Tidigare drev Elin den numera borttagna podden Radio Kungälv tillsammans med Fredrik Vejdeland (781003-8237) och Peter Albinsson (770604-4950). Podden var en del av NMRs satsning inför valet 2018 i Kungälv och lades efter valfiaskot ner.

Vid sidan av sitt arbete med poddverksamheten i NMR så är Elin aktiv på gatan med organisationen. 1 maj 2021 så var Elin med i en landsomfattande aktion med parollen “Vita arbetare byggde detta land – vita arbetare kan ta tillbaka detta land.” I Elins näste, näste 2 så innebar det att en handfull aktivister från nästet åkte in till Göteborg med hyrbil och 2 följebilar där man åkte runt en kort stund i Göteborgs stadskärna med banderoller upphängda på hyrbilen med polisen hack i häl.

Elin tillsammans med Näste 2 under aktionen på 1 maj i Göteborg 2021.

Ansvarig utgivare för Nordfront

Elins nya uppdrag i NMR är att hon i juli 2021 blivit utsedd till ansvarig utgivare för deras propaganda organ, Nordfront. Elin tar över posten från den tidigare ansvariga utgivaren, Marcus Hansson (881022-4017) Genom åren har sidan blivit genomgått flertalet rättsprocesser på grund utav det nazistsiska material som publiceras på sidan. Det är mer regel än undantag att varje ansvarig utgivare tillslut hamnar i en rättslig process för materialet som publiceras på sidan. Så sent som förra året fälldes Nordfront i Falu tingsrätt B-3477-20 för hets mot folkgrupp.

Arbetar på äldreboende i Tuve

Vid sidan av sitt propagerande för ett nazistiskt samhälle så arbetar Elin heltid som måltidsbiträde på Glöstorpshöjdens äldreboende i Tuve där hon är tillsvidareanställd sedan 2013. Dit brukar hon åka med sin vita Derbi moped (OXW 527) som är skriven på Elins pappa, Jimmie Reinhardt.

Glöstorpshöjdens äldreboende är ett av Göteborgs Stads äldreboenden och i medarbetarpolicyn står bland annat att “vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och principen om alla människors lika värde”.

Vi vill uppmana våra läsare att kontakta Glöstorpshöjdens äldreboende och informera dem hur orimligt det är att de har en brottsaktiv nazist anställd.

Kontaktuppgifter till Glöstorpshöjdens Äldreboende

Enhetschef
[email protected]
Adress:
Glöstorpsvägen 43
Box 334
421 23 Västra Frölunda

NMR är en öppet nationalsocialistisk organisation med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. De styrs från Sverige, där ledarna för organisationen är bosatta, och hör till den militanta grenen av den svenska rasideologiska miljön. De har de senaste femton åren gjort sig kända för flertalet våldsamma attentat och attacker, exempelvis attacken mot en antirasistisk manifestation i Kärrtorp 2013 och tre attentat med sprängmedel i Göteborg under vintern 2016 och 2017. Då Elin är aktiv i organisationen kan hon omöjligt arbeta för människors lika värde då hon sympatiserar med deras nazistiska ideologi.

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till vår mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare.

AFA vill med den här artikeln informera allmänheten om Elin Reinhardts nazistiska engagemang. Känner du Elin personligen, eller ser du henne i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Västra Götaland? Tveka då inte att kontakta oss.

[email protected]