Malte Rundström – Dopingnazisten från Göteborg

I den här artikeln kommer vi ta oss en närmare titt på Malte Rundström som är aktiv i den nya konstellationen av aktiva fascister i Göteborg. Vi har tidigare rapporterat om konstellationen i den här artikeln. Malte har sina rötter i Nordiska motståndsrörelsen (NMR) och vi kan idag avslöja att han vid sidan av sin fascistiska organisering också står som målvakt för en av Sveriges största nätbutiker för olaga dopingpreparat, Svea Lab. 


Malte Rundström

20020517-1994

Hogenskildsgatan 13 lgh 1101

416 57 Göteborg


Twitter: @melon_stein


Skolad i Nordiska Motståndsrörelsen

Malte Rundström organiserade sig i NMR under våren 2018 tillsammans med sin kamrat, Christian Peterson. Malte och Christian går under denna tid sista året i grundskolan tillsammans. Malte är ung när han organiserar sig i NMR. Efter grundskolan kommer Malte in på Ljud och Bildskolan i Göteborg men går bara ett år på linjen tills han byter till VVS- och fastighetsprogrammet på Lindholmens Tekniska Gymnasium där han även tar studenten. 

I NMR-podden Radio Regeringen avsnittet “Ung och modig #110” berättar Malte om sitt uppvaknande till nationalsocialismen. I podden berättar Malte att det var Christian som rekommenderade honom att söka sig till NMR under våren 2018. I organisationen får sedan Malte en bra kontakt med flera tongivande profiler inom organisationen, riksrådsmedlemmen Pär Öberg blir en person som Malte håller mycket kontakt med  i början av sin tid i NMR. 


Numera är Malte organiserad i konstellationen kring Exakt24 och Alternativ för Sverige (AFS).  Malte har vid flera tillfällen setts till på Överås Slott där Christian Petersons företag Örgryte Media (Org.nummer: 559285-4805) hyr kontorsplats. Kontoret på Överås Slott används som en bas för det rasistiska alternativmediaprojektet Exakt24. Slottet fungerar även som en social punkt för fascister, inte bara i Göteborg, de har även fått besök av tongivande profiler inom den fascistiska rörelsen i Sverige senaste månaderna under 2021. 


Målvakt för dopingbutik

Vid sidan av sitt engagemang i den fascistiska rörelsen i Göteborg håller Malte på med mer ljusskygg verksamhet. Malte är högst inblandad i webbutiken Svea Lab som tillhandahåller dopingpreparat som säljs helt öppet på deras hemsida. Svea Lab säljer bland annat narkotikaklassad Efedrin, Viagra och Dianabol. 

https://te.svealab.org/

Maltes namn dyker inte upp på hemsidan vid första anblick av förklarliga skäl då sidan säljer olagliga narkotikaklassade preparat. Det är först vid en beställning av produkter Maltes namn dyker upp. Efter lagd beställning får kunden en bekräftelse av ordern till sin mail. I det mailet får kunden välja mellan olika betalningsalternativ och det är där vi hittar Maltes namn då han står som Swishmottagare. Kunden uppmanas att vid inbetalningen markera sin betalning med ”blocket” eller ”tradera”, förmodligen för att kringgå eventuell inblandning från polis eller Skatteverket. 


Maltes mobilnummer står som Swishmottagare för Svea Lab


Vi har i samband med publicering av den här artikeln informerat samtliga grannar till Malte på Hogenskildsgatan om hans nazistiska engagemang och hans affärsverksamhet med narkotikaklassade preparat. Eftersom Malte tränar på Nordic Wellness har vi kontaktat dem och informerat om Maltes förehavanden. Wallenstam som äger Överås slott och hyr ut kontor till Christian Peterson har också informerats om den kriminella aktivitet som försiggår med bas i deras lokaler. 


Känner du Malte eller ser du han i din vardag? Vi är intresserade av mer information om honom och hans umgänge, all information litet som stort är till stor hjälp för vår verksamhet. Tveka inte att kontakta oss. För mer information om hur vi hanterar avhopp från den nationella rörelsen – läs här 

[email protected]