AFA Research: Fredrik Wallin – knarkande torsk i Det Fria Sverige

Värmlandsfascisten Fredrik Wallin väntar rättegång för att vid flera tillfällen köpt sex på en thaimassagesalong i Karlstad. Han kommer också åtalas för bruk och innehav av amfetamin och har flera tidigare knarkdomar bakom sig. Fredrik är medlem i Det fria Sverige (DFS) och är involverad i arbetet med den fascistiska webbshoppen Asgard.

AFA Stockholm har tidigare uppmärksammat att Fredrik Wallin agerat modell åt webbshoppen Asgard som drivs av Patrick Assarsson (19860603-0297) och hans sambo Belinda Gryberg (19891211-0122) från deras radhus på Balettvägen 15 i Trångsund söder om Stockholm. Asgard står nära Det fria Sverige (DFS) och Nordiska motståndsrörelsen (NMR) och sprider propaganda för den fascistiska uthängningssidan Avmaskerat. Såväl NMR och DFS som fascistgänget White Boys får ekonomiskt stöd av Asgard. Asgard säljer ett stort antal produkter med tydligt nazistiska motiv, bl.a. från terrorgruppen The Order. Fredrik Wallin uppger själv att han är “ambassadör” för Asgard och medverkar aktivt till att marknadsföra märket.

Fredrik var tidigare tillsammans med Sara Eriksson (19910214-4145), som också hon varit frekvent modell åt Asgard, och de har barn ihop. Efter Fredriks sexköp har de separerat och i slutet av 2021 flyttade hon ifrån deras radhus till en lägenhet på samma ort.

Fredrik Axel Johan Wallin
19860317-6234
Skrindvägen 2A
655 61 Molkom

Sexköp och amfetamin

I december 2019 får polisen in ett tips om att en thaimassagesalong på Kvarnberget i centrala Karlstad erbjuder sexuella tjänster i samband med vanlig massagebehandling. Ett halvår senare, i juni 2020, inleder polisen en spaningsoperation och en anmälan om grovt koppleri upprättas. Det leder till att åtta män nu står åtalade för köp av sexuell tjänst vid Värmlands tingsrätt (B 825-22).

En av de åtalade är Fredrik Wallin. I förundersökningen redovisas, genom hans swishhistorik, att han har han varit på massagesalongen sju gånger under den period polisen utreder. Fyra av gångerna har han “betalat extra”, dvs köpt sex. Tre av de tillfällena leder till åtal, samtliga under juni och juli. 2020.

Att det här skulle vara de enda gångerna Fredrik gått till prostituerade håller vi för högst osannolikt. Brott mot kvinnor har låg prioritet hos polisen, de flesta koppleriverksamheter blir aldrig föremål för en spaningsinsats som i det här fallet, och de flesta torskar aldrig åker fast utan kan fortsätta sitt beteende utan rättsliga konsekvenser. Med tanke på att Fredrik bevisligen besökte den aktuella thaimassagesalongen sju gånger under ett par månaders tid, får vi anta att han köpt sex på andra ställen och vid långt fler tillfällen än dessa.

I samma mål (B 825-22 Värmlands tingsrätt) är Fredrik åtalad för två ringa narkotikabrott. Klockan 02.25 onsdag 11 augusti 2021 kallas polisen till E45 i höjd med Rudsta, nära Kil norr om Karlstad, av en väktare. Där står en bil på tomgång och på förarplatsen sitter en man som är helt okontaktbar när väktaren försöker prata med honom. Det är Fredrik. Han reagerar inte heller när polisen knackar på sidorutan utan det är först när de öppnar dörren som han vaknar till. Fredrik talar då osammanhängande och tror sig bland annat vara på Island. De hittar en påse amfetamin i bilen och blodprov visar att han är påverkad. Bilen han sitter i tillhör en plåtslagarfirma han jobbade på för tillfället. Händelsen leder till att Fredrik förlorar jobbet.

Tidigare domar – knark, doping, rattfylla och rån

Fredrik har flera domar i bagaget, bland annat flera fall av narkotikabrott. Efter en julfest 2018 där han tagit kokain och amfetamin, och därefter kört bil med det kvar i blodet, dömdes han för ringa narkotikabrott och rattfylla (B 5330-18 Värmlands tingsrätt).

Ett antal år innan dömdes han för misshandel och rån efter att ha rånat en man vid en bankomat och därefter misshandlat honom. I hans lägenhet fanns en rad dopningspreparat och han dömdes för ringa dopningsbrott, och i samma mål dömdes han även för bruk och innehav av Klonazepam, som är en bensodiazepin. Fredrik dömdes till ett års fängelse (B 1685-13 Hovrätten för Västra Sverige).

2012 åkte Fredrik fast för rattfylleri när han körde bil hög på kokain (B 5102-12 Värmlands TR) och fick åtalsunderlåtelse för två ringa narkotikabrott. Fredrik har också åkt fast för ett flertal trafikförseelser mellan 2010 och 2019, och brott mot knivlagen 2009 (B 4454-09 Värmlands tingsrätt).

Arbetar som plåtslagare

Fredrik Wallin är plåtslagare men har svårt att behålla sina jobb och han har jobbat åt många olika företag i Värmland under de senaste åren.

Fredrik Wallin och Det Fria Sverige – “Folk, familj, nation, tradition”

DFS ledord är folk, familj, nation och tradition. Det blir närmast tragikomiskt att läsa DFS åsiktsförklaring mot bakgrund av de liv deras medlemmar lever. De principer de säger sig hålla högt, och vill sprida genom att leva föredömligt enligt dem, krossas när de möter verkligheten. För att inte skriva läsaren på näsan väljer vi att nedan endast ta upp ett fåtal citat från DFS hemsida.

Traditionen är det kulturella och sociala arv som lämnas vidare från en generation till nästa. Bland annat hör invanda seder och bruk, olika synsätt, språk och värderingar till det som överlämnas. Traditioner betecknar även vardagliga normer och gamla sedvänjor som återupprepas i samhället. Dessa värderingar förs vidare genom släktleden och samhällsskikten. Traditionell moral, till exempel, handlar om att bygga värn mot sådant som bryter ned familjeband och relationer som i sin tur får djupgående negativa konsekvenser för samhället.

Att äktenskapet är grundfundamentet för det högre mänskliga livet och stammens fortlevnad klargörs tydligt i ordets själva betydelse. Äktenskapet är den akt varigenom det äkta skapas. Västerlandet har haft mer ordnade äktenskapliga förbindelser under mycket lång tid vilket utan tvekan är en av orsakerna till vår högt utvecklade civilisation.

Stabila och långvariga äktenskap är trygga hamnar som skapar trygga barn. Så enkelt är det. Äktenskapet står även som garant för folkets fortlevnaden varför detta enande mellan man och kvinna omhuldats och lagstadgats under såväl hednatid som i kristen tradition. Av samma skäl har straffen varit mycket hårda gällande äktenskapsbrott.”

Kontrasten är slående mellan ovanstående högtravande citat från DFS och organisationens medlem Fredriks leverne är stark. Det är svårt att se vilka traditioner och värderingar som DFS vill att Fredrik ska föra vidare genom släktleden. Ett mångårigt drogmissbruk, personrån och misshandel, sexköp på thaimassagesalonger som har lett till separation och en splittrad familj?

Fredrik Wallin och Ludvig Delin (19900716-1038), bor i Deje norr om Karlstad och var till nyligen drivande i DFS, poserar framför banderoll från Asgard.
Patrick Asarsson som driver Asgard poserar med en av webbshoppens t-shirts med trycket: “Drugs are for Antifa scum like you.” Fredrik Wallin är ambassadör och modell för Asgard.

***

Känner du till Fredrik personligen? Har du ytterligare information relaterat till artikeln? Tveka inte att kontakta oss!

Förekommer du i den här artikeln, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare.

Mail: [email protected]

/ AFA Research