AFA Helsingborg: Greenpilleds kunder – I fokus Vilhelmina Davidsdotter Wahlström

Under arbetet med Greenpilleds kundregister har vi kommit i kontakt med många som ångrat sina inköp och vill göra rätt för sig, och i förlängningen få sin information nedtagen. Vi kommer dock att lägga extra fokus på de som inte samarbetar, och i den här artikelserien tar vi upp de personerna.

Anneli Elisabeth Vilhelmina Davidsdotter Wahlström
19600108-0024
Götgatan 7 lgh 1301
363 31 Höganäs
Beställningar:
1 st Den politiske soldaten – Derek Holland
1 st Handbok för aktivister i Nordiska motståndsrörelsen
1 st Nationalsocialismen – den biologiska världsåskådningen

Vilhelmina kontaktade oss för att få sin information nedtagen men med ljög från första stunden. Hon kunde inte minnas riktigt att hon beställt något från Greenpilled. När vi informerade henne om vad hon beställt och när hon beställt det erkände hon beställningarna men menade på att det var orimligt att utgå i från att hon var nazist bara på grund av vilka böcker hon läste:

Jag har beställt flera böcker, i olika politiska ämnen, för många år sedan, däribland de här. Gick via motståndsrörelsen och det var väl där Greenpilled fanns. Att jag beställde via dem är ju inte så konstigt, var annars skulle jag få tag på böckerna? Är man nazist för att man läser om nazismen? Har läst hur mycket som helst om Sovjetunionen och kommunismen men ännu har ingen kallat mig för kommunist för det. Och jo, jag är mycket överraskad att ni kontakter mig för att jag beställt tre böcker på nätet. Och vill givetvis att ni tar ner informationen om mig på er hemsida.

Här påpekar vi att Vilhelmina röstade på NMR i valet 2018, något hon själv skrivit på den ryska facebookliknande sidan VK. Vidare är hon vän med flera personer ur NMRs riksledning, lokala aktivister i Skåne, tidigare medlemmar i SvP och Granskning Sverige. Hon lyssnar på Svegot och skriver konspirationer om Judisk makt på VK. Och att det inte är någon tvekan om var hennes sympatier ligger. När vi synar hennes lögner så väljer hon att bryta kontakten:

“Jag har kontaktat advokat och ni betecknas som en våldsbejakande terrororganisation. Alla som har kontakt med er är därmed i kontakt med terrorister. Jag bryter därmed all kontakt med er nu.”

Varför fokuserar vi nu på Vilhelmina? Vi arbetar enligt samma princip som gäller i normala fall vid avhopp från den nationella rörelsen och som också står på antifa.se:

När du kontaktar oss för att lämna din organisation/avsluta din aktivitet kommer vi inte hänga ut dig såvida du kontaktar oss med ärligt uppsåt. Vi är inte intresserade av dina åsikter, tankar eller din ideologiska övertygelse.

Vilhelmina kontaktade oss med ett oärligt uppsåt från början, hon förstod inte att vi sitter på mer information än vad vi visar utåt. Vårt arbete med kundregistret handlar inte om att sätta dit “nyfikna” eller att få folk att ändra sina övertygelser. Hade Vilhelmina velat göra rätt för sig hade vi kunnat komma överens, nu får hon istället stå som en varning.

För övrigt ser vi gärna att Vilhelminas advokat kontaktar oss på [email protected] då vi har lite frågor om vår påstådda terrorklassning.

AFA Helsingborg vill med denna artikel informera allmänheten om Vilhelmina Davidsdotter Wahlström nazistiska engagemang. Känner du Vilhelmina personligen, eller ser du henne i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Höganäs eller i NV Skåne? Tveka då inte att kontakta oss!

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill du undvika vår framtida uppmärksamhet? Då är du välkommen att höra av dig till oss på vår mail: [email protected]