Nazister jagades bort i Kärrtorp

Nazister attackerade idag 15/12 Linje 17:s antirasistiska manifestation i Kärrtorp. Den senaste tiden har Svenska Motståndsrörelsen, som är en nazistisk organisation, ökat sin aktivitet i Söderort. Man har försökt sprida sitt nazistiska budskap genom att bland annat ha målat hakkors i centrala områden som skolor och tunnelbanor. Man har även misshandlat och hotat boende i området.Denna utveckling har engagerat boende i Kärrtorp och Linje 17 som ville visa att nazister inte är välkomna i deras områden.

Kort efter att manifestationen startat attackerade nazisterna barnfamiljer och andra boende i området med flaskor, bengaler och smällare. Under attacken skrek nazisterna “Adolf Hitler” och heilade mot manifestationen. Organiserade antifascister och deltagare i manifestationen slöt upp och visade att de inte tänkte vika ner sig för nazisterna. Med gemensamma krafter tvingades nazisterna långt ut i skogen, där de sedan valde att fly med beskydd från polisen. De få poliser som var på plats valde att inte ingripa mot nazisterna utan skyddade istället samma personer som nyss attackerat en antirasistisk manifestation. Med gemensamma krafter visade vi att vi inte tänker låta nazisterna agera ostört. Nazisternas attack misslyckades, deras försök att tysta och slå ner antirasisterna  resulterade i att 28 nazister greps och flera blev allvarligt skadade.

Det som skedde i Kärrtorp idag är inte en isolerad händelse, utan är en del i den politiska utvecklingen i hela Europa där rasism och fascism har normaliserats och låtits ta plats i flera länders regeringar och parlament. I Sverige har Sverigedemokraterna tillåtits bli landets tredje största parti. Alla vi som motsätter oss denna utveckling måste sluta vara passiva och istället bemöta nazisterna där de visar sig. Idag visade vi, organiserade såväl som oorganiserade antifascister, att motstånd är den enda vägen framåt.

Antifascism är aldrig ett brott, antifascism är alltid självförsvar!

/ Antifascistisk Aktion Stockholm

Video: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18026469.ab
Video: http://www.svt.se/nyheter/sverige/tumult-vid-antirasistisk-demonstration