AFA Stockholm: John Forslund Rimbléus – ännu en galning i Näste 1

AFA Stockholm väljer idag att offentliggöra nazisten John Forslund Rimbléus som deltog tillsammans med Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) i en demonstration mot vaccinpass i januari i år. John har tvångsvårdats på psykiatrisk slutenvård och han utförde 2021 två rasistiskt motiverade misshandlar, varav en mot ett barn.

John Staffan Forslund Rimbléus
19880826-0338
Rutger Fuchsgatan 3 lgh 1106
116 67 Stockholm
Telefonnummer: 0729350659
John är skriven tillsammans med en Tomas Jürgensen.

John har bytt förnamn flera gånger. Det är inte ovanligt att nazister byter namn när de uppmärksammas av antifascister eller för att passa in i NMR. Och även fast så inte varit fallet för John har han vanan inne när det väl blir dags. Här är de namnbyten han gjort:

Från födsel: Staffan John Arne
Från 20101027: Bradley Lex John Cole Heath
Från 20160615: Staffan John
Från 20190410: John Staffan

Mot vaccinpass med NMR

22 januari 2022: John deltar med NMR på demonstration mot vaccinpass.

I januari 2022 gick John med NMR i en demonstration mot vaccinpass i centrala Stockholm. Vi publicerade två dagar efter demonstrationen en artikel där vi namngav flera av de som gick i NMRs block i demonstrationen, bland annat John.

Psykiatrisk tvångsvård och diagnoser

John har haft problem med psykisk ohälsa och han har tvångsvårdats på psyk i enlighet med Lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). För att tvångsvårdas krävs, förutom att man motsätter sig frivillig vård, att personen är svårt psykiskt sjuk och verkligen behöver vård. Efter en period av tvångsvård ansökte chefsöverläkaren 20 juli 2012 om fortsatt psykiatrisk slutenvård men fyra dagar senare beslutade samma läkare att tvångsvården skulle upphöra (15616-12 Sthlm FR).

Skärmdumpen ovan är från ett Facebook-inlägg där det framgår att John är medlem i en grupp för bipolära. Det fårvånar oss inte att han söker svar i öppna facebookgrupper då han han lever i en ensam tillvaro. Det är inte ovantligt i den fascistiska miljön och när det kommer till psykisk ohälsa hos NMRs medlemmarna i stockholmsområdet så är det snarare regel än undantag. Det är de här personerna som intresserar sig för NMR. För tre veckor sen publicerade vi en artikel om Maria Westman som även hon deltog tillsammans med John under demonstration mot vaccinpass. Även hon är en av de senaste rektryterna som NMR valt bort. Att NMR inte lyckats värva eller valt att tacka nej till en ny rekryt på grund av att den inte når upp till kraven (som även sänkts sedan den nya medlemsreformen 2019) visar på deras långt gågna problem i rekryteringen.

Svunna drömmar om rasblandning

John bodde i Thailand mellan 2017 och 2018. Han hade då en thailändsk flickvän och verkar ha spenderat större delen av sin tid där med henne. Det är inte ovanligt att nazister har haft icke-vita partners innan de blir aktiva, här är ett av flera exempel, men det är något det talas tyst om när personerna väl är inne i organisationen.

Liksom andra nazister, ännu mer för de labila rekryterna, så går det relativt snabbt att byta skepnad för att kunna passa in. John blev något år efter sin Thailands-vistelse nazist och glömt och förträngt sin gamla kärlek.

Misshandel av småbarn och apoteksanställda

John åtalades år 2021 för ofredande och misshandel (B 8976-20 Sthlm TR) och dömdes för misshandeln. Nedan går vi igenom båda fall.

Den första incidenten i maj 2020 avser när en trettonårig person utsattes för rasistiska påhopp av ett par, varpå John hoppar emellan och säger åt barnet att ”visa lite mer respekt för de vita som byggt det här landet”. Då barnet riktade ett slag mot det par som uttryckt sig rasistiskt tar John tag i barnet och slänger den på golvet. John frikänns från åtalet för ofredande då han får stöd i att han agerade i enlighet med nödvärn. Hur en tydligt rasistiskt motiverad misshandel av ett barn kan passera som nödvärn är svårt att förstå. I bilderna nedan ser vi hur detta utspelades.

Det andra fallet avser när John i april 2020 sparkar en apoteksanställd i magen och på armen då den ställer sig emellan en kvinna och sitt barn, detta då hon påpekade att John trängt sig före varpå han blev väldigt högljudd. Den apoteksanställda blev sparkad så hårt att den tappade andan och hamnade på golvet. Den har kvarvarande besvär med armen och omfattande psykisk påverkan. I Johns förhör framgår följande:

Han kände sig oskyldigt anklagad eftersom han hade en nummerlapp. Kvinnan hade sagt till honom inför andra kunder i butiken vilket gjorde att han kände sig förnedrad och ville reda ut händelsen. Han sade ”tyst kvinna” till kvinnan som tjafsade med honom. —— höll upp sitt finger mellan honom och kvinnan samt rörde vid hans arm. Det kan ha varit så att hon försökte skjuta undan honom. Han sade ”jag har varnat dig, rör inte mig”. Han tyckte att hans värdighet hade kränkts vilket gjorde honom arg och han ville försvara sig själv. Hon rörde honom igen och då sparkade han henne i magen.
Han hade behandlat sig själv med testosteron den dagen och det bidrog till att han var mån om sin värdighet. Han tyckte inte att hans spark var särskilt hård och han blev förvånad över att hon föll. Han bar kängor. Han upplevde det som att han hade sin värdighet i behåll efter att —— fått vad hon förtjänat.

John började skrika till kvinnan och talade nedsättande om kvinnor i allmänhet så som “kvinnor ska vara tysta!”. Att vara misogyn är en central del i den fascistiska ideologin och hans åsikter speglas även på Twitter, se nedan.

Ett vittne uppgav att den kände igen Johns röst inne på apoteket, detta då hen är vän med Johns mor. Av vittnet framgår det att hen vet att John har en historia av psykisk ohälsa och ville således inte prata med honom.

I Kriminalvårdens yttrande framgår det att bedömningen om risken för återfall i brott inte varit helt enkel då John valt att avstå från att besvara större delen av deras frågor, detta då ”han är osäker på huruvida det kommer ligga honom till last senare i livet”. John döms för misshandel på apoteket till samhällstjänst i 75 timmar.

I detta misshandelsfall framgick det som ovan nämnt att han hade behandlat sig själv med testosteron och det ”bidrog till att han var mån om sin värdighet”. John har strävat efter att öka sina nivåer av testosteron på fler sätt innan, se nedan.

Han skulle därtill ersätta den apoteksanställda för inkomstförlust, sjukresor samt sveda och värk. Detta skadestånd landade totalt på 45 778 kr.

John valde sedan att överklaga (B 4171-21 Svea HR. Överklagan B 8976-20), han yrkade att hovrätten ska mildra påföljden samt befria honom från att betala skadestånd. HR gör inga annorlunda bedömningar och bekräftar att TRs dom inte ska ändras. John överklagade återigen avseende skadeståndet (T 7386-21 HD. Nivå på skadestånd i mål B 8976-20), men HD meddelar inte prövningstillstånd så HRs bedömning står fast.

***

Känner du dig träffad av vår artikel, eller vill undvika vår framtida uppmärksamhet, så är det bara att höra av sig till oss på mail. Här finns en bra sammanfattning av hur vi förhåller oss till kontakt med avhoppare: information till avhoppare.

Känner du till John personligen? Ser du honom i din vardag, på jobbet eller i ditt bostadsområde? All information är av intresse.

Har du annan information om fascistisk aktivitet i Stockholms, Upplands, Gotlands län? Eller är du intresserad av att organisera dig i AFA? Tveka då inte att kontakta oss!

Mejl: [email protected]