AFA Helsingborg: Missbrukaren Gustaf Malmlöf i Näste3

Vi har tidigare avslöjat medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen näste 3 som missbrukat narkotika och det är ett återkommande mönster inom NMR. NMR påstår sig vara en rörelse som är emot det dekadenta och antisociala men gång på gång visar sig deras aktivister vara just kriminellt belastade missbrukare.

Vi har tidigare berättat om Gustaf Malmlöf som var aktiv i Nordiska motståndsrörelsen näste 3. Gustav blev aktiv i NMR sommaren 2017 och la snabbt all sin fritid på att dela propaganda. På demonstrationen 30 september i Göteborg stod han i första ledet och var bland de 23 personer från NMR som greps misstänkta för våldsamt upplopp.

Gustaf Malmlöf på NMRs demonstration 30 september i Göteborg.

Lördagen den 2 december var den sorgliga skaran i Näste 3 ute och delade flygblad i Ystad och tre dagar senare stoppades medlemmen Gustaf av polisen i sin tjänstebil (SOE395, en vit Peugeot som leasas av Bravida Prenad AB). Klockan är 6.21 på morgonen och Gustaf är på väg till jobbet. Polisen uppfattade honom som drogpåverkad och beslutar därför att ta med honom för kroppsbesiktning. Samtidigt visiterar de honom, hittar en fällkniv i hans jacka och han blir misstänkt för brott mot knivlagen.

En drogpåverkad Gustaf Malmlöf i Ystad 2 december 2017 med näste 3.

Polisen beslutar även om husrannsakan för att leta efter mer narkotika och vid husrannsakan hittas flera kartor med det narkotikaklassade medlet tramadol. Polisen beslutar att omhänderta hans körkort på plats och han blir misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika, brott mot knivlagen och brott mot narkotikastrafflagen eget bruk. Polisen kör tillbaka Gustafs tjänstebil till jobbet och Gustaf blir gripen.

När resultatet från blodprovet kommer tillbaka så kan man se att han hade både amfetamin och tramadol i blodet. I förhör förnekar han först brott men väljer senare att erkänna och han döms med dagsböter 60 å 50 kr som påföljd.

Gustaf är sen tidigare dömd för rattfylleri. 

Gustaf är bara en i raden av aktivister i Näste3 som missbrukar droger och är dömda för olika drogrelaterade brott, han är sannolikt inte den siste. Detta mönster syns tydligt i resten av Sverige också, se t.ex. Carl Sterner. I Nordiska motståndsrörelsen är det bara “de mest ärorika aktivisterna” som får bära flaggan.

Gustaf Malmlöf  19860718-4010
Boendes i sin sommarstuga:
Lycke stugby 24
264 93 Klippan

Skriven hemma hos sin mamma:
Sorteraregatan 8
267 77 Ekeby

Rattfylleri – Helsingborgs åklagarekammare AM50882-13
Drograttfylleri, brott mot knivlagen, ringa narkotika. B 370-18 Helsingborgs tingsrätt.

AFA Helsingborg vill med denna artikel informera allmänheten om Gustaf Malmlöf nazistiska engagemang. Känner du till Gustaf personligen, eller ser du honom i din vardag eller på jobbet? Har du annan information om fascistisk aktivitet i Skåne och närområdet? Tveka då inte att kontakta oss! Om du vill lämna den nazistiska rörelsen så finns information hur du går tillväga här.

Mail: afa-helsingborg@riseup.net